1290
Zo sluit je een inboedelverzekering af
Gepubliceerd: 22-06-2021

Als je een huis koopt, doe je er goed aan een aantal verzekeringen af te sluiten. Neem bijvoorbeeld een opstalverzekering. Iedereen die een huis koopt, is verplicht om deze verzekering af te sluiten. Daarnaast zijn er nog diverse niet-verplichte verzekeringen. De inboedelverzekering is hier een voorbeeld van.

Ondanks dat je niet verplicht bent om deze verzekering af te sluiten, is dit wel verstandig. Zie je niet in waarom? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen je in deze tekst hoe je een inboedelverzekering afsluit als je een huis koopt en waar je rekening mee moet houden.

Wat is een inboedelverzekering?
Voordat we kijken hoe je een inboedelverzekering afsluit, is het handig om te weten wat dit voor een verzekering is. Daarom lichten we dat hier eerst kort toe. Met een inboedelverzekering verzeker jij de spullen in jouw woning voor schade door bijvoorbeeld brand, storm, water of diefstal. Denk hierbij aan jouw bank of eettafel. Toch verzeker je niet alleen jouw meubels met een inboedelverzekering. Nee, want ook de televisie, een laptop, een tablet of een smartphone vallen binnen deze verzekering. Ontstaat er schade aan jouw inboedel en heb je een inboedelverzekering afgesloten? Dan draai je zelf niet op voor de kosten. Nee, want dit wordt namelijk vergoed door een verzekeraar.

Welke dekking kies je?
Wie denkt dat iedere inboedelverzekering hetzelfde is, heeft het mis. De dekking kan namelijk per verzekeraar verschillen. Daarbij komt dat je bij de meeste verzekeraars uit verschillende soorten inboedelverzekeringen kunt kiezen. Neem bijvoorbeeld Interpolis. Deze verzekeraar biedt twee verschillende inboedelverzekeringen aan, namelijk Inboedel Uitgebreid en Inboedel All-Risk. Bij de eerstgenoemde verzekering ben je verzekerd voor de onderstaande zaken:

- Schade door brand;
- Schade door inbraak en diefstal;
- Schade aan veranderingen van een huurhuis;
- Diefstal van onder meer tablets en laptops tot 35.000 euro;
- Diefstal van sieraden en horloges tot 15.000 euro.

met Inboedel Uitgebreid dek je de meest voorkomende schade aan jouw inboedel. Toch gaat dit niet voor iedereen ver genoeg. Geldt dit ook voor jou? Kies dan voor Inboedel All-Risk. Hiermee ben je verzekerd voor de bovenstaande zaken, maar ook voor schade door eigen schuld en schade aan geleende spullen van iemand anders.

Vergelijk verzekeraars met elkaar
Net als voor iedere andere verzekering draag je ook voor een inboedelverzekering premie af. Uiteraard wil je niet onnodig veel betalen voor deze verzekering. Voordat je de knoop doorhakt, stel jij jezelf daarom de vraag: ‘wat kost een inboedelverzekering?’. Hier is helaas geen eenduidig antwoord op te geven. De hoogte van de premie van een inboedelverzekering is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Allereerst speelt de dekking mee. Inboedel All-Risk is bijvoorbeeld duurder dan Inboedel Uitgebreid, omdat de dekking uitgebreider is. Daarnaast hanteert iedere verzekeraar een andere premie. Sluit daarom nooit een inboedelverzekering af zonder een vergelijking te maken. Door te vergelijken zie je in één oogopslag wat de goedkoopste inboedelverzekering is.

Kijk ook naar andere woonverzekeringen
Naast een inboedelverzekering kun je nog talloze andere verzekeringen afsluiten. Veel mensen weten alleen niet welke verzekeringen zij wel en niet af moeten sluiten. Geldt dit ook voor jou? Kijk dan eens naar de woonverzekeringen van Interpolis. Maar wat is een woonverzekering eigenlijk? Dit is geen verzekering die je af kunt sluiten, maar een overkoepelende term voor alle woonverzekeringen van Interpolis. Onder deze term vallen de inboedelverzekering en de opstalverzekering. Als je een huis koopt in Nederland, ben je verplicht om laatstgenoemde verzekering af te sluiten. Hiermee verzeker je jouw woning en alles wat hieraan vastzit, zoals een vloer, garage en inbouwkoelkast.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide