2147
Hoezo verzekeringen vergelijken?
Gepubliceerd: 10-07-2018

We verzekeren ons wat af in ons kikkerlandje. Er zijn maar weinig landen waar zoveel verzekeringen zijn als in Nederland. Een aantal van deze verzekeringen zijn zelfs verplicht zoals de zorgverzekering of als je een auto hebt de autoverzekering. Een stukje bemoeienis van de overheid heeft hiervoor gezorgd en dat is maar goed ook want door de verplichte zorgverzekering hebben we allemaal recht op zorg en krijgen we deze ook wanneer deze nodig blijkt te zijn. En ook voor autoverzekeringen is het maar goed dat we verzekerd zijn als we een keer een botsing maken of een flinke schade rijden. De kosten zijn immers niet te overzien als we het zonder verzekering zouden moeten betalen.

 

Er zijn ook heel wat andere verzekeringen, die niet verplicht zijn maar ons een enorme hoop ellende kunnen besparen. Denk hier bijvoorbeeld maar eens aan de reisverzekering, de inboedelverzekering of de uitvaartverzekering. Veel mensen maken hier automatisch gebruik van, gewoon omdat het met de paplepel is ingegoten en omdat het een flink stuk financiele rust kan geven mocht er een keertje worden ingebroken of mochten we een dierbare verliezen.

inspiratiebrochures1.png

Ondanks dat we deze verzekeringen allemaal wel kennen, en velen van ons hier ook gebruik van maken vergeten we eigenlijk veel te vaak om zo nu en dan de verzekeringen eens met elkaar te vergelijken. Misschien heb je een zorgverzekering genomen, dezelfde als die van je ouders of ooit gekozen voor een inboedelverzekering omdat deze zoveel jaar geleden de goedkoopste was. Vaak kijken we er ook niet meer naar om, het loopt, we zijn gedekt en het is allemaal wel best zo. Toch is het best slim om zo nu en dan eens verzekeringen met elkaar te vergelijken. Gewoon op een druilige zondagmiddag of wanneer er weer eens niets leuks te zien is op de tv.

Het vergelijken van verzekeringen kan je al snel honderden euro's per maand schelen of je simpelweg een veel interessanter pakket opleveren voor dezelfde premie. Neem nou bijvoorbeeld de energie aanbieders. Misschien zit je bij NUON of Essent.. puur omdat je dat zo gewend bent en het teveel een gedoe vind om over te stappen. Maar als je even de moeite neemt om eens te gaan zitten zal je zien dat er in de afgelopen jaren enorm veel aanbieders zijn bijgekomen die jou vast een beter en voordeliger pakket kunnen aanbieden.

Een andere verzekering, waar we liever niet mee bezig zijn is bijvoorbeeld de uitvaartverzekering. Hebben we het wel goed geregeld voor onze nabestaanden of zadelen we ze met een hoop ellende op na ons overlijden. Ook hier is een uitvaartverzekering vergelijken geen overbodige luxe. Bij de ene verzekeraar ben je misschien wel voordeliger uit maar heb je niets te kiezen of moet je alsnog veel bijbetalen als je de uitvaart helemaal naar je wens wilt regelen.

Wil je verzekeringen met elkaar vergelijken dan kan je dit natuurlijk heel gemakkelijk online regelen. Met een paar klikken met de muis en het invoeren van wat gegevens vergelijk je alle denkbare verzekeringen gemakkelijk uit je luie stoel.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide