1296
Internet via het stopcontact

Heb je weleens van internet via het stopcontact gehoord? Verreweg de meeste mensen maken gebruik van WIFI, maar daar zijn wel wat nadelen aan verbonden. Zo is WIFI behoorlijk storingsgevoelig. Andere apparaten zoals een magnetron of radio kunnen het signaal verstoren. Hierdoor kan de verbinding traag worden of zelfs helemaal wegvallen. Daarnaast is het bereik van WIFI beperkt.

 

Op de begane grond werkt het meestal nog wel prima, maar op de 1e verdieping wordt het signaal al een stuk slechter. In sommige woningen werkt het signaal zelfs al niet meer op de 1e verdieping. Op zolder is het signaal in 9 van de 10 gevallen helemaal weg. WIFI is dan ook een techniek die alleen goed werkt als je op geringe afstand van de router zit. Ben je er te ver vandaan, dan kun je geen gebruik maken van internet.

De oplossing: internet via het stopcontact
Wil je gebruik maken van stabiel internet zonder uitval, dan kun je een bekabeld netwerk aanleggen in de woning. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Kabels trekken kost een hoop tijd en geld. Gelukkig bestaat er een eenvoudige oplossing, internet via het stopcontact. Hoe werkt deze techniek precies? Om internet via het stopcontact te laten werken heb je een aantal zaken nodig. Twee adapters en twee netwerkkabels. De eerste adapter sluit je met de netwerkkabel aan op de router. De adapter kan vervolgens in het stopcontact geprikt worden. De tweede adapter sluit je met een netwerkkabel aan op de laptop of computer die je met het internet wilt verbinden. Ook de tweede adapter sluit je aan op het stopcontact. Zo eenvoudig werkt internet via stopcontact! Na het aansluiten van de adapters kun je gelijk aan de slag, je hoeft verder geen instellingen toe te passen in de router of op de computer.

Geen storingen meer
Als je af wilt van verstoringen is internet via stopcontact dus een goede oplossing. Er moet echter wel één kanttekening bij geplaatst worden. Als je in een oude woning woont met slechte elektriciteitsbedrading, dan is er wel een kans op uitval. Gelukkig zijn de meeste woningen voorzien van goede bedrading, de kans dat dit probleem optreedt is dan ook vrij klein. Overigens is internet via het stopcontact prima betaalbaar. De zogenaamde powerline adapters die je nodig hebt zijn al verkrijgbaar voor een paar tientjes. Kijk even goed naar de maximale internetsnelheid die je doorkrijgt van je internetprovider. Zoek een passende powerline adapter uit die de snelheden aan kan.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners