2020
Internet via het stopcontact
Gepubliceerd: 06-11-2015 Laatste update: 02-09-2020

Heb je weleens van internet via het stopcontact gehoord? Verreweg de meeste mensen maken gebruik van WIFI, maar daar zijn wel wat nadelen aan verbonden. Zo is WIFI behoorlijk storingsgevoelig. Andere apparaten zoals een magnetron of radio kunnen het signaal verstoren. Hierdoor kan de verbinding traag worden of zelfs helemaal wegvallen. Daarnaast is het bereik van WIFI beperkt.

 

Op de begane grond werkt het meestal nog wel prima, maar op de 1e verdieping wordt het signaal al een stuk slechter. In sommige woningen werkt het signaal zelfs al niet meer op de 1e verdieping. Op zolder is het signaal in 9 van de 10 gevallen helemaal weg. WIFI is dan ook een techniek die alleen goed werkt als je op geringe afstand van de router zit. Ben je er te ver vandaan, dan kun je geen gebruik maken van internet.

inspiratiebrochures1.png

De oplossing: internet via het stopcontact
Wil je gebruik maken van stabiel internet zonder uitval, dan kun je een bekabeld netwerk aanleggen in de woning. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Kabels trekken kost een hoop tijd en geld. Gelukkig bestaat er een eenvoudige oplossing, internet via het stopcontact. Hoe werkt deze techniek precies? Om internet via het stopcontact te laten werken heb je een aantal zaken nodig. Twee adapters en twee netwerkkabels. De eerste adapter sluit je met de netwerkkabel aan op de router. De adapter kan vervolgens in het stopcontact geprikt worden. De tweede adapter sluit je met een netwerkkabel aan op de laptop of computer die je met het internet wilt verbinden. Ook de tweede adapter sluit je aan op het stopcontact. Zo eenvoudig werkt internet via stopcontact! Na het aansluiten van de adapters kun je gelijk aan de slag, je hoeft verder geen instellingen toe te passen in de router of op de computer.

Geen storingen meer
Als je af wilt van verstoringen is internet via stopcontact dus een goede oplossing. Er moet echter wel één kanttekening bij geplaatst worden. Als je in een oude woning woont met slechte elektriciteitsbedrading, dan is er wel een kans op uitval. Gelukkig zijn de meeste woningen voorzien van goede bedrading, de kans dat dit probleem optreedt is dan ook vrij klein. Overigens is internet via het stopcontact prima betaalbaar. De zogenaamde powerline adapters die je nodig hebt zijn al verkrijgbaar voor een paar tientjes. Kijk even goed naar de maximale internetsnelheid die je doorkrijgt van je internetprovider. Zoek een passende powerline adapter uit die de snelheden aan kan.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide