1402
Geld lenen om een compleet huis in te richten
Gepubliceerd: 14-07-2021

Verhuis je van een klein huis naar een hele grote woning en heb je hierdoor veel nieuwe meubels nodig? Of is er een andere reden waardoor je een compleet nieuwe inboedel moet aanschaffen? Dan kunnen de kosten best overweldigend zijn. Zeker op korte termijn is het lastig om een groot bedrag op te hoesten. Een lening kan in zo’n situatie een echte uitkomst zijn. Omdat het afsluiten van een lening wel de juiste voorbereid vereist, staan er in dit artikel een aantal aandachtspunten op een rij.

Kosten van compleet nieuwe inrichting

Als je een heel huis wil inrichten, lopen de kosten snel hoog op. Je moet niet alleen meubels en accessoires kopen, maar bent ook veel geld kwijt aan de vloeren, raambekleding en het sanitair. De totale kosten zijn afhankelijk van jouw voorkeuren (design merken of budget proof) en de grootte van de woning. Als gemiddelde mag je rekening houden met minimaal €15.000 a €20.000. Komt daar nog een compleet nieuwe keuken of gerenoveerde badkamer bij? Dan zit je al snel op de €35.000.

inspiratiebrochures1.png

Direct geld lenen

Wil je direct geld lenen zonder vragen en zonder gedoe? Goed nieuws! Het is mogelijk om het geleende bedrag al op korte termijn op je rekening te ontvangen. Dit doe je door de lening online aan te vragen en alle nodige documenten aan te leveren. Als jij direct de gevraagde gegevens aanlevert, kan het proces verrassend snel verlopen.

Belangrijke gegevens voor een lening

Een kredietaanbieder is verplicht om een aantal belangrijke gegevens te vragen voordat ze je een lening geven. Denk aan informatie over jouw inkomen en woonsituatie. Het is belangrijk om door te geven of je een huurwoning of koopwoning hebt en of er eventueel sprake is van overwaarde. Dit heeft allemaal invloed op het totale bedrag dat je mag lenen. Er worden geen vragen gesteld over je toekomstverwachtingen of exacte gelddoel.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet

In de meeste gevallen heb je de keuze uit 2 soorten leningen: de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Een persoonlijke lening heeft een vaste rente, vaste looptijd, vaste maandtermijn en biedt maximale zekerheid. Het doorlopend krediet heeft een vast maandtermijn, maar een variabele looptijd en variabele rente op het uitstaande krediet. Kies een lening die het beste aansluit bij jouw situatie.

Leningen vergelijken

Direct geld lenen op korte termijn heeft veel voordelen, maar vraagt nog steeds de nodige aandacht. Zo is het verstandig om eerst alle mogelijkheden met elkaar te vergelijken en eventueel verschillende offertes aan te vragen. Zo maak je een weloverwogen keuze.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide