921
Dit zijn de verschillende manieren om tegenwoordig online te betalen
Gepubliceerd: 01-02-2022 Laatste update: 08-04-2022

Een hele tijd geleden werden uitgaven alleen nog maar gedaan met contant geld in een fysieke winkel. Tegenwoordig kan je online op allerlei verschillende manieren betalen. In dit blogartikel worden enkele verschillende betaalmogelijkheden belicht die op een webshop mogelijk zijn.

Betalen via iDeal

De meeste betalen verlopen via iDeal. Met iDeal kunnen de klanten betalen via hun eigen bank. De betaling van het product dat ze bestellen vindt vooraf plaats. Met iDeal betaal je veilig in een vertrouwde internetbankieromgeving van je eigen bank of bank app. Alle Nederlandse banken bieden iDeal aan.

inspiratiebrochures1.png

Betalen met je creditcard

Het betalen met een creditcard verloopt anders dan via iDeal. Met een creditcard betaal je later pas voor je producten die je besteld. Vrijwel alle creditcards bieden een aankoopbescherming. Deze aankoopbescherming zorgt ervoor dat je verzekerd bent tegen verlies en schade. De webshop betaald een klein percentage voor iedere creditcardbetaling, maar de webshop mag dit niet doorberekenen in de prijs.

Betalen met crypto

Een relatief nieuw betaalmiddel is het betalen met de digitale munteenheid crypto. In Nederland is crypto nog geen wettig betaalmiddel, maar bij sommige bedrijven is het al wel mogelijk. Crypto, ook wel cryptocurrency, is een digitale munteenheid die vaak wordt gebruikt als alternatief geldsysteem voor de reguliere geldsoorten. Cryptocurrency zijn alleen online te vinden en niet als fysieke munt. Het kopen en verkopen kan veilig, snel en eenvoudig via Anycoindirect. Op Anycoindirect kan je eenvoudig checken wat de bitcoin of ethereum prijzen zijn.

Achteraf betalen

Een relatief nieuwe betaalmogelijkheid is het achteraf betalen voor je product. Je kan het product bestellen en bekijken, als je tevreden bent kan de betaling plaatsvinden. Het achteraf betalen wekt vertrouwen voor de klanten. Veelgebruikte betaaldiensten hiervoor zijn Klarna of Afterpay. Het risico van de bestelling ligt bij de betaaldienst en niet bij de webshop.

QR-code

In een webshop is het ook mogelijk om te betalen met een QR-code. Jij als klant kan met de bank-app de code scannen en vervolgens word je doorverwezen naar de betaalpagina. Het is ook mogelijk om achteraf te betalen met een QR-code. De bestelling wordt met een online factuur verzonden. Op de factuur staat een QR-code waarmee jij het product mee kan betalen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide