655
Deze 3 verzekeringen zijn handig om af te sluiten
Gepubliceerd: 21-09-2022

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Het mag dan cliché zijn, maar eens in je leven kom je erachter dat er veel waarheden in zitten. Zowel binnen als rondom de woning kunnen daarom ook grote kostenposten ontstaan als er iets gebeurt. Zonder een goede verzekering komen al deze kosten bij jou te liggen, terwijl je met een verzekering alleen een eigen risico betaalt. Maar welke verzekeringen zijn dan handig om af te sluiten voor jouw woning?

Een inboedelverzekering voor de spullen in huis

Een van de eerste verzekeringen die handig is om te hebben, is een inboedelverzekering. Bij deze verzekering is alles in jouw woning verzekerd tegen schade en diefstal. Je moet hierbij goed bekijken wat er allemaal onder valt. Het gaat bijvoorbeeld alleen om spullen die niet aan jouw huis vastzitten, zoals meubelstukken en decoratie. Daarbij zijn er meerdere dekkingen mogelijk.

Afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij heb je te maken met een bepaald eigen risico. Als je dus een claim indient bij de verzekeraar, kan het zijn dat je een deel van de kosten zelf betaalt. Echter kun je dus bij grotere schades een flinke kostenbesparing krijgen.

Het glas van jouw woning verzekeren

Vergeet daarbij ook geen glasverzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt al het glas van de woning. Hierbij kun je denken aan de ramen en het glas in de deuren. Echter vallen hier ook douchecabines, lichtkoepels en dakramen onder. Heb je een schuur? Dan zal ook hier een dekking voor zijn.

Dankzij deze verzekering kun je in geval van een lekkage of andere beschadiging een flink bedrag terugkrijgen. Zo sta je niet meer voor hoge kosten als het glas van de woning vervangen dient te worden. Ook hierbij geldt dat er een eigen risico is voor de claims die je indient. Het is daarom wel belangrijk dat je weet wat het eigen risico is bij de verzekeringsmaatschappij die jij hebt gekozen.

Geef water geen kans meer

Een laatste, maar zeker geen onbelangrijke verzekering, is de waterschade verzekering. In Nederland is het weer onvoorspelbaar. Hevige regenval kan daarom ook schade aanbrengen aan de woning en het interieur. Indien jouw woning bijvoorbeeld onder water loopt, kun je voor hoge kosten komen staan. De verzekering die je afsluit voor de waterschade kan deze kosten aanzienlijk verlagen.

De dekking bij iedere verzekeringsmaatschappij is anders en niet alle waterschade zal hieronder vallen. Door goed te kijken welke dekking het beste bij je past, zorg je dat jouw woning te allen tijde beschermd is en jij niet meer voor extreme kosten staat met water in jouw woning.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide