630
Blij met je interieur? Zo bescherm je het!
Gepubliceerd: 14-06-2022

Als echte woonliefhebbers hebben we ons huis, interieur en tuin natuurlijk super zorgvuldig uitgekozen. De meubels zijn specifiek gekozen, de kleuren op de wanden en zelfs de planten in de tuin.

Het is dan misschien ook wel onze grootste nachtmerrie om dit te verliezen, denk aan een brand of diefstal. Natuurlijk kun je dit niet allemaal voorkomen, toch zijn er een aantal voorzorgsmaatregel te treffen die het risico verkleinen én de pijn verzachten. Lees snel verder!

Voorkomen is beter dan…

Dieven waren er altijd al en die zullen er altijd blijven. Het jammere is dat ze ook met hun tijd meegaan, ons huis daarop aanpassen is dan ook een belangrijk onderdeel van het voorkomen van woonleed. Om alle spullen te beschermen wanneer jij niet thuis bent, is het aan te raden om veel licht in en om je huis te creëren. Denk aan lampen met sensoren en een timer op een lamp binnen.

Zo lijkt het voor de potentiële inbreker dat jij gewoon thuis bent en zal hij minder snel inbreken. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook voor de particuliere woning al vele goede en goedkope beveiligingssystemen op de markt. Sommigen zelfs met een app om op afstand de boel thuis in de gaten te houden, hoe handig is dat!

Brand, brand!

Naast inbreken is het uítbreken van brand natuurlijk iets waar je echt niet aan moet denken. Het ophangen van rookmelders is hiervoor een oplossing, hierbij zijn zelfs al varianten waarbij jij een melding op je telefoon krijgt wanneer hij afgaat. Super handig.

Toch is het kwaad vaak al geschied wanneer de brandweer daadwerkelijk arriveert. De oplossing hiervoor is heel simpel; Zorg dat je een goede verzekering hebt. Een goede woonverzekering is cruciaal om ervoor te zorgen dat jij je geld krijg wanneer dit noodlot jou treft.

Visite, visite, wat zullen we genieten!

Naast bovenstaande kan het ook gebeuren dat dat gezellig feestje bij jou thuis iets minder gezellig eindigt doordat een gast een vaas omstoot of een glas wijn laat vallen. Dit kan niet alleen bij jou thuis gebeuren, jij kan dit ook bij iemand anders veroorzaken.

Wanneer je een goede aansprakelijkheidsverzekering hebt hoef je je hier niet druk over te maken. Deze dekt namelijk al dit soort schade die jij per ongeluk maakt.

Kortom, ons huis besteden we veel tijd aan. Zorg niet dat dit allemaal voor niks is geweest en tref de nodige maatregelen om jouw veilige thuisbasis, veilig te houden!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide