1107
Besparingstip voor huiseigenaren!

Daar ligt het dan op de mat, de WOZ-aanslag. Een aanslag die je waarschijnlijk elk jaar weer vergeet, maar uiteraard wél elk jaar moet betalen. Zoals je ongetwijfeld weet stijgen de huizenprijzen al enkele jaren en de WOZ (Waardering Onroerende Zaken) van je huis stijgt gezellig mee. Leuk dat je huis meer waard wordt, maar hier merk je niets van als je je huis niet verkoopt. Op die WOZ-aanslag na dus. Wij hebben dé tip om die WOZ-aanslag te verlagen!

Huis verkocht! En nu..

Je kunt nu flinke winst maken wanneer je je huis verkoopt. Daarnaast blijf je dus niet met een restschuld qua hypotheek zitten, hoe fijn is dat. Maar in veel gevallen ontstaat natuurlijk wel meteen de vraag; En nu?

Want dat jouw huis flink in waarde is gestegen, betekent waarschijnlijk dat de huizen waar jij je oog op hebt laten vallen ook vrij pittig zijn qua prijs. Houd hier vooraf rekening mee en bedenk goed wat wijsheid is. Wellicht is zoeken in een andere regio (buiten de Randstad?) een optie! Kun je écht groen gaan doen, de trend van dit moment immers!

De belasting, niemand zei dat het leuk ging worden..

Dan is er nog een aandachtspunt bij het stijgen van de waarde van je huis, namelijk het stijgen van de zogenaamde WOZ waarde. Dit is de taxatiewaarde die de gemeente aan jouw huis geeft. Fijn nieuws wanneer je dus je huis wilt verkopen, maar wanneer dit niet het geval is dan kan dat in de papieren lopen.

De gemeente koppelt namelijk aan de WOZ waarde allerlei belastingen. Kortom, een hogere woningwaarde betekent hogere belastingen. Maar wist je dat je binnen zes weken na het ontvangen van de aanslag, tegen deze WOZ bezwaar maken kunt? Of nog beter kunt ‘laten’ maken, zonder dure jurist in te huren!

Het is écht waar, gratis WOZ bezwaar

De WOZ waarde heeft op meer belastingen invloed dan je vooraf waarschijnlijk denkt. Om je een idee te geven hier een overzichtje; Onroerende zaak belasting, rioolheffing, inkomstenbelasting (het eigenwoningforfait), vermogensbelasting (Box 3), vennootschapsbelasting, schenkbelasting, erfbelasting, watersysteemheffing, verhuurderheffing en afvalstoffenheffing.

Dat zijn er dus nogal wat, maar zoals we al zeiden; Het is nu mogelijk gratis bezwaar tegen de (té?) hoge waarde te laten maken. Want wij van wonenonline.nl weten dan veel over huizen en inrichtingen, maar van al die ingewikkelde juridische zaken hebben wij ook geen kaas gegeten.

Maar daar was opeens Previcus vastgoed! Zij kunnen namens jou WOZ bezwaar maken en ze doen dit helemaal gratis. ‘WHY?’ horen we je denken. Nou, zij doen dit omdat de gemeente bij succes een vergoeding geeft voor de proceskosten. En eerlijk is eerlijk, die ontvangen zij dan.

Minder belasting  én geen gedoe

Kortom, jij betaalt minder belasting en hebt geen gedoe. Zij een klein bedragje bij succes voor het gedane werkt erop toe. Klinkt als een goede deal toch? En wederom hebben we het zelf getest, en met succes!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners