1540
Voorkom autodiefstal, 5 tips
Gepubliceerd: 28-08-2015 Laatste update: 30-04-2017

Een leuk huis en de auto voor de deur. Een situatie die bij vele van ons voor komt. Je hoopt het natuurlijk niet, maar de kans op een auto inbraak is hierbij wel altijd aanwezig. Heb je een goedkope autoverzekering? Dat betekent niet gelijk dat je niet goed verzekerd bent. Met een WA + beperkt casco wordt schade en verlies door inbraak vergoed. Maar voorkomen is beter dan genezen, daarom hierbij een aantal tips!

1. Zorg dat je auto goed op slot is
Het klinkt als een open deur, maar belangrijk is het wel. Zorg er altijd voor dat je auto goed op slot is wanneer je deze verlaat. Controleer de deuren en kijk of er nergens nog een raam open staat. Goed voor jezelf en voor je verzekering. Als er sprake is van diefstal of inbraak op het moment dat je auto niet op slot is, vergoedt de verzekering de kosten niet.

2. Laat je autoruiten graveren
Autodieven hebben meestal het doel om de gestolen auto door te verkopen. Als de autoruiten zijn gegraveerd met het kentekennummer is dit een stuk minder aantrekkelijk. De dief moet er dan namelijk meer moeite voor doen om geld te kunnen vangen. Gestolen auto’s worden vaak doorverkocht met een ander kentekennummer. In dit geval zal de autodief dus ook de ramen nog moeten vervangen.

3. Leg geen waardevolle spullen in het zicht
Laat nooit een handtas, mobiele telefoon, laptop of andere waardevolle spullen in het zicht liggen. Voor deze spullen breekt een autodief je auto graag open. Beter is het zelfs om alle spullen van waarde uit je auto te halen.

4. Ga voor een alarmsysteem
Een alarmsysteem schrikt autodieven af om de inbraak door te zetten. Een verzekeraar kan zelfs eisen een alarmsysteem in je auto te instaleren, als de auto extra inbraakgevoelig zou zijn. Wordt er dan alsnog ingebroken, keert je verzekeraar gemaakte schade uit. Heb je geen alarmsysteem dan kan je verzekeraar dit weigeren.

5. Zorg voor goede verlichting bij je parkeerplaats
Donkere parkeerplaatsen zijn aantrekkelijk voor autodieven. Zorg er daarom voor dat je auto op een verlichte plek staat. Dit weerhoudt autodieven, omdat zij dan ook goed in het zicht staan. Staat je auto naast de stoep, dan is het verstandig de banden naar de kant van de stoep te zetten. Zo kan de autodief niet snel wegrijden.


Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide