Wil jij een dakkapel plaatsen, om zo meer ruimte in huis te creëren omdat er een kleintje aankomt? Eindelijk die nieuwe keuken van je dromen er laten komen of door te verbouwen je huis meer waard te laten worden? Als je wilt verbouwen – om welke reden dan ook – kan dat best wat geld kosten. Vaak zul je dus geld moeten lenen om te beginnen. Benieuwd hoe je dat lenen voor een verbouwing het beste kunt aanpakken? Wij vertellen je het in dit artikel!Verbouwen, waarom zou je?
Een verbouwing kan heel wat geld kosten. Of het nu een nieuwe badkamer is, of een serre: je moet nadenken over de financiële kant. Het lijkt gedoe, want verbouwen is natuurlijk investeren, maar gelukkig verdient zo’n verbouwing zich vaak weer terug. In je woonplezier, natuurlijk, maar ook op financieel vlak: je huis kan door een verbouwing bijvoorbeeld beter geïsoleerd zijn, wat weer scheelt op de energierekening, maar de meerwaarde van je huis stijgt ook – zo kun je jouw woning na het verbouwen voor een hogere vraagprijs verkopen.

Ook bij geld lenen vergelijken
Maar hoe pak je die financiële kant dan aan? Geld lenen voor een verbouwing is een goede optie. Er zijn ontzettend veel aanbieders van een lening voor een verbouwing, welke kies je dan? Gelukkig zijn er – net als bij het kiezen van een verzekering of een abonnement – vergelijkingssites om gemakkelijk uit te zoeken welke lening het voordeligste voor je persoonlijke situatie zal uitpakken. Dat scheelt heel wat tijd, want in een paar klikken komt de goedkoopste lening voor je naar boven. Geen ellenlang onderzoek, dus, maar in een handomdraai weet je zo welke lening voor je verbouwing de handigste is op financieel gebied.

Verschillende wensen, verschillende leningen
Het is ook goed om te kijken welke lening het beste bij je persoonlijke wensen past. Probeer van tevoren een inschatting te maken van de kosten van je gewenste verbouwing, bekijk in welke vorm je het liefste af wilt lossen en natuurlijk hoeveel jij kunt lening aan de hand van je persoonlijke situatie: hoe woon je, wat verdien je, wat zijn de risico’s? Je kunt ook kiezen voor een doorlopend krediet, bijvoorbeeld, of een lening met een vaste looptijd en rente. Door je wensen op papier te zetten en te vergelijken, heb je in no time een lening die bij je verbouwing past. Klus ze!

Ook leuk om te lezen