1062
Zo bespaar je energie

Wist je dat we gemiddeld honderd elektrische apparaten in huis gebruiken? Dat is best veel en die verbruiken dan ook allemaal flink wat energie. De energierekening is nou niet iets waar je echt naar uit kijkt, dus het zou fijn zijn als hij eens meevalt toch? Met de volgende tips kun je erg veel geld besparen.

 

Bespaar op verlichting
Natuurlijk, we vergeten allemaal weleens het licht uit te doen. Maar dat is eigenlijk zonde, want alle verlichting zorgt samen voor een flink deel van je energierekening. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen een schakelklok aan te schaffen, zodat ’s avonds automatisch het licht wordt uitgeschakeld. Dat is wel zo makkelijk. Heb je nog gloeilampen hangen? Weg ermee! Ze zijn niet voor niets een aantal jaar geleden uit de handel gehaald. Ze zetten maar een klein deel van hun energie om in licht, de rest wordt warmte. En daarnaast gaan ze ook nog eens niet zo lang mee.

Bespaar op de verwarming
Stel je thermostaat slim in, want ook zo kun je veel energie besparen. De nieuwe thermostaten hebben vaak de mogelijkheid om een dag- en weekprogramma in te stellen. En als je overdag de verwarming één graad lager zet, bespaar je al 7% aan stookkosten!

Bespaar op elektrische apparaten
Laat apparaten zoals de televisie en radio nooit in de stand-by stand staan. Het apparaat verbruikt dan wel minder, maar stiekem vraagt hij nog steeds stroom. En dat is natuurlijk hartstikke zonde. Een gemiddeld huishouden betaalt elk jaar € 100,00 teveel aan stroom. Jammer! Let ook altijd op het energielabel wanneer je een nieuw apparaat aan schaft. Het loont echt om voor een wat duurder apparaat met beter energielabel te gaan.

Nog meer geld en energie besparen

  • Zoek naar energie aanbiedingen. Overstappen kan erg lonen, dus kijk vooral eens rond.
  • Om de warmte goed binnen te houden kun je radiatorfolie achter de verwarming plakken.
  • Stel je thermostaat goed in en zet de verwarming als het kan een graadje lager.
  • Gebruik ledverlichting of spaarlampen.
  • Laat apparaten niet op stand-by staan.
  • Schilder je muren in een lichte kleur. Dat weerkaatst het licht en daardoor hoeft het licht ’s avonds later aan.
  • Doe de gordijnen ’s avonds dicht, dan houd je de warmte beter binnen.

 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners