201
Wat is XPS isolatie?

Wat is XPS isolatie eigenlijk en wat zijn de voordelen hiervan? XPS betekent ook wel geëxtrudeerd polystyreen en staat ook wel bekend als piepschuim. Het is kunststof isolatiemateriaal in de vorm van platen die doorgaans zijn voorzien van een tand- en groefverbinding. Hierdoor wordt de isolatie goed aangesloten.

De platen beschikken over een gesloten cellenstructuur, wat ze isolerend, drukvast en vochtwerend maakt. En dat zijn niet de enige voordelen van XPS isolatie. Wij vertellen je wat de precieze voordelen van xps isolatie zijn en waar xps precies voor wordt gebruikt.

Voordelen XPS isolatie

Net als fermacell platen zijn XPS isolatieplaten sterk isolerend. XPS isolatieplaten zijn op diverse manieren toepasbaar en kun je bij vrijwel elke klus rondom isolatie gebruiken. Dit komt doordat het materiaal over uitstekende producteigenschappen beschikt. De voordelen van xps isolatieplaten zijn onder andere:
- Geen voedingsbodem voor bacteriën, schimmels en ongedierte
- Drukvast
- Vochtbestendig
- Je kunt ze breed toepassen
- Ze zijn waterafstotend
- Licht van gewicht
- Sterke isolatiewaarde
- Hoge diffusieweerstand/dampdoorlatenheid

Waar worden XPS platen voor gebruikt?

Omdat XPS platen over waterafstotende eigenschappen beschikken, zijn ze geschikt om toe te passen in ruimtes die over veel vocht beschikken. Hierbij kun je denken aan kelders en kruipruimtes. Het materiaal is goed te gebruiken voor het isoleren van vloeren, omdat het vrij hard is en over een hoge drukkracht beschikt. Ook kun je XPS platen gebruiken voor het isoleren van daken, muren en spouwmuren. XPS platen staan dan ook bekend als isolatiemateriaal dat je voor diverse doeleinden kunt gebruiken. Zorg er echter niet voor dat je het materiaal gebruikt voor een plat dak. Hierbij worden de platen aan de zon blootgesteld, waarbij ze hun vorm kunnen verliezen. Hiermee gaat hun isolatiewaarde tevens verloren.

Subsidie voor isolatie

Wist je dat je de kosten voor het gebruik van XPS platen geheel of gedeeltelijk kunt terugkrijgen? Dit kan door een isolatiepremie te gebruiken. Deze speciale premie is in het leven geroepen om mensen te stimuleren hun woning te isoleren. Een geïsoleerde woning is namelijk niet alleen een voordeel voor jou en je portemonnee, maar levert ook een belangrijke bijdrage aan een beter milieu.

Kies jij er ook voor om je woning te isoleren door middel van XPS isolatie? Kijk gerust eens rond naar de opties die er op dit gebied zijn en laat je informeren over het gedeeltelijk of geheel terugkrijgen van de kosten.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners