187
Wanneer stap jij over van energieleverancier?

Als je kiest voor groene stroom, en gelukkig doen steeds meer mensen dat, dan krijg je precies dezelfde energie als je buurman die grijze stroom heeft gekozen. Er is wel verschil aan de kant van de energieleverancier, die moet groene stroom maken of aankopen als jij voor de milieuvriendelijke optie kiest. Ondanks het feit dat iedereen dezelfde energie geleverd krijgt, wisselen toch ieder jaar steeds meer huishoudens van energieleverancier. Waarom? Het draait om de aanbiedingen.

Er zijn ongeveer 40 energieleveranciers actief in Nederland momenteel. Omdat er uiteraard maar één net is voor het transport van energie, levert elke maatschappij precies hetzelfde product.

Waarom kiezen energieleveranciers voor aanbiedingen?

Eigenlijk is het heel simpel, consumenten worden eerder gelokt door een leuke energie aanbieding dan door andere reclame. Het is nu eenmaal geen spetterend product en de beste manier om nieuwe klanten te krijgen, is om de aandacht vooral op aanbiedingen te richten.

Er zijn vele aanbiedingen waarmee de verbruikers worden geworven. Dat kan een leuk cadeau zijn, of een terugbetaling na bijvoorbeeld een jaar (cashback) of speciale actie-tarieven gedurende het eerste jaar. Steeds meer mensen stappen over van energieleverancier. De energieleverancier maakt ook het eerste jaar nog winst op een nieuwe klant en de consument bespaart een behoorlijk bedrag op de energierekening. Win-win situatie? Mits niet iedere klant overstapt, blijft het voor de leveranciers interessant, net als voor de overstapper. De klanten die trouw blijven (en dat is in ons land de meerderheid) betalen in principe gewoon extra. Een nieuwe energieleverancier kiezen, loont dus.

Waar moet je aan denken bij het overstappen?

In de eerste plaats moet je even uitzoeken hoe lang je huidige contract bij de energieleverancier nog loopt. Dat staat op de papieren die je bij het begin van de overeenkomst hebt getekend. De leverancier gewoon bellen kan ook. Het oversluiten regelt je nieuwe energieleverancier in het algemeen als extra service. Om te beoordelen wat voor jouw huishouden de meest voordelige aanbieding is, kan je op een onafhankelijke vergelijkingssite kijken. Als je de verbruikscijfers per jaar bij de hand hebt, is dat probleemloos te becijferen.

Moet jij je schuldig voelen om te vertrekken bij een energieleverancier waarover je tevreden bent? Bedenk dat jij als trouwe klant meer betaalt dan nieuwkomers gedurende het eerste jaar. Profiteer van de honderden euro’s, die ook jij kan besparen door een andere leverancier te kiezen zonder dat daar rompslomp aan te pas komt.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners