746
Van het gas af? Zo houdt u uw huis warm op duurzame wijze
Gepubliceerd: 22-09-2022

Nu de energieprijzen de pan uit rijzen, wordt het voor steeds meer mensen moeilijk om de energierekening te kunnen betalen. Gelukkig heeft het kabinet aangekondigd om huishoudens te helpen bij het betalen van de energierekening. Zo zal er vanaf november een maandelijkse compensatie plaatsvinden, om de energierekening te verlagen.

Echter na de compensatie, zal de energierekening voor veel huishouden evengoed nog hoog uitpakken. Om toch nog geld te kunnen besparen, biedt dit artikel een paar handige tips. Zo weet je zeker dat je aan het einde van de maand geld overhoudt, wat weer besteed kan worden aan andere noodzakelijke dingen.

Stap over naar een pelletkachel

Een van de meest simpele oplossingen is de overstap naar een pelletkachel. Een pelletkachel kan namelijk snel geïnstalleerd worden en is in vergelijking tot andere opties een relatief goedkope optie. Met een pelletkachel gebruik je geen gas, maar kan het huis goed verwarmd worden. Denk er wel om dat haardhout de laatste tijd een flinke prijsstijging heeft doorgemaakt, aangezien veel mensen zijn overgestapt naar een haardkachel. Echter in vergelijking met een kachel op gas, ben je met een pelletkachel nog steeds goedkoper uit. 

inspiratiebrochures1.png

Elektrische haard

Doordat houtkacheltjes op dit moment erg populair zijn, kan het hout in sommige plaatsen erg schaars zijn. In dat geval kun je wel een pelletkachel aanschaffen, maar als je er geen gebruik van kunt maken heb je er nog niks aan. Om dat probleem op te lossen is het ook mogelijk om een elektrische haard inbouw te monteren. De kacheltjes gebruiken elektriciteit, waardoor je wel iets meer betaald dan een pelletkachel. Tegenwoordig zijn de elektrische kacheltjes relatief zuinig, waardoor je het huis heerlijk kunt verwarmen tegen een relatief eerlijke prijs.

Warmte vasthouden

Om de warmte vast te houden wat wordt geproduceerd door de kacheltjes, is het belangrijk om het volledige huis te isoleren. Dit kan een beste investering zijn. Door te beginnen met het isoleren van de binnenmuren en bijvoorbeeld enkel glas te vervangen voor dubbelglas, zorg je ervoor dat warmte beter in de woning blijft. Daarnaast heeft kou meer moeite om het huis te betreden. Zo kun je stapje bij beetje het volledige huis isoleren.  

Kortom, door een pelletkachel of elektrische haard te gebruiken, verbruik je uiteindelijk minder gas. Door daarnaast het huis goed te isoleren, zorg je ervoor dat de warmte goed wordt vastgehouden. Op deze manier zullen de kosten van jouw energierekening lager uitvallen. 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide