608
Tochtstrip isolatie? Dit is het moment!

We kunnen er niet omheen. Rob Jetten vertelde het op 20 september: “De tijd van goedkoop gas komt niet meer terug.” Natuurlijk is het fijn dat er wordt gewerkt aan een “energieplafond” waardoor (zoals het er nu naar uit ziet) de gasprijs voor 2023 wordt gemaximaliseerd op €1,50 per kuub gas.  Dat €1,50  alsnog 2x zo duur is als in 2020 moeten we maar even voor lief nemen. €1,50 is nog altijd beter dan €4,- zullen we maar zeggen.

Tochtstrippen nemen? Doe het nu!

Maar dat neemt niet weg dat dit het moment is om gas te gaan besparen. Het wordt kouder, het wordt vroeger donker. Kortom: de verwarmingen gaan weer massaal aan na enkele heerlijke zomermaanden. Funest voor je energienota.  Je kunt besparendoor de verwarming een graadje lager te zetten, de verwarming helemaal uit te zetten, te kiezen voor een warmtepomp of een elektrische kachel maar er is 1 ding dat mensen vergeten. TOCHTSTRIPISOLATIE. Blaas jij maar eens een ballon op met een gaatje er in: je ballon blijft nooit vol. Het doel van isoleren is om de kieren af te dichten. Zo heeft iedere vervolgmaatregel die je neemt veel meer zin.

 

Maar ik heb al tochtstrips…

Ja, dat kan. Maar als je die niet in de afgelopen 5 jaar hebt vervangen is de kans dat je tochtstrip niet meer goed werkt aanzienlijk. Veel ramen komen met Een aluminium A4 profiel tochtstrip. Waar die hun werking na 2 jaar al verliezen is de optimale werking van een Q-lon tochtstrip minimaal 10 jaar. Een aluminium A4 profiel strip is 1 op 1 vervangbaar met de Q-lon 3121 tochtstrip

Vergeet je deuren niet.

Ook deuren hebben kieren. Soms minimaal, maar ook door een minimale kier verlies je warmte. Hier vindt je alle tochtstrippen bij DeurbeslagGigant.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners