754
Stijgende energieprijzen? Investeer in isolatie!
Gepubliceerd: 22-09-2022

Met de stijgende energieprijzen is het steeds lastiger voor huishoudens om nog de vaste lasten te betalen. Een van de grootste zorgwekkende prijsstijgingen is in de energiemarkt. De prijzen stijgen enorm en de Europese Commissie voert druk uit bij energieleveranciers om de prijzen zo laag mogelijk te kunnen houden. In dit artikel bespreken we wat de consumenten kunnen overwegen te doen om de stijgende lasten te kunnen blijven betalen, mede, gezien de energieprijzen die continu stijgen.

Waarom stijgen de energieprijzen in Europa?

Daar zijn een paar redenen voor. Ten eerste neemt de vraag naar energie toe naarmate de bevolking en de economie groeien.

Ten tweede is Europa de afgelopen decennia steeds afhankelijker geworden van ingevoerde energie, aangezien de binnenlandse productie afneemt. Dit betekent dat wij onderhevig zijn aan internationale energie prijsontwikkelingen.

Ten derde stijgen de kosten voor het produceren en leveren van energie, door factoren als de de noodzaak om de verouderende energie-infrastructuur te verbeteren en de overschakeling op koolstofarme technologieën.

Wat kunnen consumenten doen? Het begint met een aanpak aan de bron en dat is minder energie verbruiken. Het huis isoleren is hiervoor een goede oplossing. Isolatie is een materiaal dat helpt voorkomen dat warmte in de winter uw huis verlaat en in de zomer uw huis binnenkomt. Dit betekent dat uw huis het hele jaar door comfortabeler is en dat u geld bespaart op uw energierekening.

Wat is isolatie?

Isolatie is een materiaal dat helpt om warmte in de winter binnen en in de zomer buiten uw huis te houden. Het vertraagt de warmtestroom door muren, plafonds en vloeren. Dit maakt uw huis energie-efficiënter, wat betekent dat u geld bespaart op verwarmings- en koelingskosten.

Een gecertificeerde aannemer

Om ervoor te zorgen dat isolatie op een deskundige en veilige manier wordt aangebracht is het belangrijk om een VCA gecertificeerde aannemer in te schakelen. Een VCA-gecertificeerde aannemer is opgeleid en bekend met de verschillende soorten isolatie en hoe deze op de juiste manier te installeren. Ook is het belangrijk dat werknemers op een veilige manier werken. Werknemers kunnen door middel van vca cursus hun vca diploma behalen.

Ter conclusie

Eén goede manier om de stijgende energieprijzen tegen te gaan is te investeren in  woningisolatie. Isolatie is een materiaal dat helpt je huis warm te houden in de winter en koel in de zomer, door warmte binnen te houden tijdens de in de winter en in de zomer. Hierdoor kunt u geld besparen op uw energierekening, omdat u minder energie hoeft te gebruiken om uw huis te verwarmen of te koelen.

Als u op zoek bent naar manieren om geld te besparen op uw energierekening, investeer dan in goede woningisolatie. Het zal helpen om uw huis het hele jaar door comfortabel houden en u op lange termijn geld besparen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide