1140
Radiatorfolie

Het is een feit dat er altijd warmte verloren gaat. We verwarmen een groot deel van het jaar onze goed of minder goed geïsoleerde huizen en via de muren, deuren en ramen gaat er een deel van de warmte naar buiten. Hoe meer warmte we binnen weten te houden, hoe beter. Er zijn allerlei manieren om dit te doen. Hiermee besparen we geld. Heb jij eigenlijk als eens gekeken of je op jouw energieverbruik in het algemeen kunt besparen? Via Easyswitch.nl heb je dit in een paar muisklikken bekeken. Eigenlijk is dat stap één. De tweede stap is natuurlijk zoveel mogelijk onnodig energieverlies tegen te gaan. Isoleren is belangrijk. Mocht dat geen optie zijn of is dit juist wel al gebeurd, dan nog zijn er trucs om zoveel mogelijk energie optimaal te benutten. Een zeer eenvoudige en goedkope manier om dit te realiseren is door middel van besparing met radiatorfolie. De meeste huizen worden verwarmd door centrale verwarming. De radiatoren zijn vaak geplaatst voor buitenmuren en ramen. Hierin zit de winst: als je het verlies precies op deze plek verminderd, kan het je 75 tot 95% warmteverlies schelen. En dat zijn interessante getallen voor iedereen.

Besparing radiatorfolie
Welke besparing levert radiatorfolie jou op? In de eerste plaats hangt de besparing af van hoe goed de ruimte al is geïsoleerd. Als jouw woning niet extra geïsoleerd is, dan bespaar je ongeveer 10 m3 gas per jaar per vierkante meter radiatorfolie. Is de muur al extra geïsoleerd dan is de besparing nog steeds de helft. Mocht de radiator voor een raam geplaatst zijn dan sta je helemaal te juichen. Bij enkelglas is de besparing door radiatorfolie 50 m3 gas per jaar. Wederom bij enkelglas scheelt het alsnog de helft hiervan.

Hoe bespaar ik met radiatorfolie?
Je berekent de oppervlakte achter de radiatoren en gaat naar de bouwmarkt om radiatorfolie aan te schaffen. Het is geen grote investering. De bevestiging is heel gemakkelijk. Je hebt wel de keuze: je kunt de folie op de muur of het raam achter de radiator plakken of met magneetstrippen op de achterkant van de radiator zelf. De laatste optie heeft als voordeel dat je de folie niet ziet. Uit ethisch oogpunt heeft deze optie doorgaans de voorkeur, maar los van het feit dat het fraaier oogt, is het ook nog eens effectiever: met deze methode wordt er meer warmte teruggekaatst.

Voordelen op een rij
Het spreekt voor zich dat deze besparing met radiatorfolie niet alleen in de portemonnee merkbaar is, maar ook in huis. Misschien gebruik je reeds een slimme thermostaat en heb je het zelf minder door omdat je het niet zelf versteld. Dan nog zul je merken dat de thermostaat minder vaak hoeft aan te slaan. En dit met zo’n simpele ingreep. Eigenlijk zou iedereen hiervan op de hoogte moeten zijn en hier gebruik van moeten maken. Doordat er minder warmte direct aan de buitenlucht wordt afgegeven, maar binnenshuis blijft, merk je direct het comfort. Bovendien heb je de investering in de radiatorfolie er al binnen een paar dagen of weken uit. Er wordt minder gestookt en er gaat minder warmte verloren. De cv-ketel hoeft simpelweg minder vaak aan te slaan. Het wordt eerder aangenaam warm in elk vertrek waar de folie is bevestigd. Zelfs als je niet handig bent, heb je het klusje zo geklaard. De voordelen nog even op een rij:

• Door de terugkaatsing van warmte blijft er veel meer warmte binnen
• Elk vertrek is sneller warm
• Goedkope oplossing
• Door iedereen eenvoudig te monteren
• De radiatorfolie is zo weg te werken dat het niet storend is
• Terugverdiend op zeer korte termijn

Dus waar wacht je nog op? Eigenlijk is er geen tijd te verliezen om minder warmte te verliezen. Door de genoemde besparing met radiatorfolie ben je niet langer onnodig warmte aan de buitenlucht aan het geven. Het comfort neemt toe en de kosten worden verlaagd. Dat klinkt toch als muziek in de oren?

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners