Zou jij graag aan het einde van de maand wat meer geld over houden? Van baan wisselen of je levensstijl wijzigen zijn meestal wat te drastische maatregelen. Heb je wel eens gedacht om je vaste lasten eens onder de loep te nemen? Veel mensen betalen namelijk meer voor hun energie dan nodig is. Energie vergelijken loont en kan soms voor een besparing van tientallen tot honderden euro’s per jaar zorgen. Dat is wel fijn nieuws toch?

Een goed geïsoleerd huis zorgt ervoor dat je energiekosten laag blijven. Als je huis niet goed geïsoleerd is, kan je energierekening namelijk erg hoog oplopen. Ben jij op de hoogte van in hoeverre jouw huis goed geïsoleerd is? Wij leggen een aantal manieren uit hoe je hier achter komt!

Met dakisolatie is gemakkelijk te besparen op energie. Dit heeft een aantal belangrijke voordelen. In de eerste plaats is het bijvoorbeeld zo dat daarmee de kosten dus omlaag kunnen. Er is weliswaar een investering in de dakisolatie nodig, maar die is er gemakkelijk uit te halen. Deze verdient u vaak binnen een paar jaar al terug. Dat maakt het dus een aantrekkelijke overweging. Wie snel de kosten kan terugverdienen sluit een goede deal. Daarnaast zijn er nog veel andere voordelen. De kosten zijn belangrijk, maar niet altijd doorslaggevend als het hierom gaat. Kijk dus ook naar de volgende zaken die erin meespelen. Dit maakt al het verschil.

Wat is nou de beste energieleverancier voor jou? Dat hangt onder andere af van je huishouden en persoonlijke voorkeuren. Ben je op zoek naar een uitgebreid dienstenpakket? Hoe belangrijk vind je groene energie? En hoeveel waarde hecht je aan een negatieve of juist positieve ervaring van een ander? Om deze factoren eenvoudig naast elkaar te leggen, kun je heel handig een onlineenergievergelijking maken. Hierin kun je makkelijk je voorkeuren invullen en verschillende energieleveranciers vergelijken.

De kosten voor energie zijn jaarlijks een fikse uitgave voor het huishouden. Deze kosten kun je eenvoudig naar beneden brengen door een betere isolatie van je huis. Of je nu een nieuwe of een oude woning hebt, je energiekosten kun je altijd flink verlagen. Dit is zelfs al mogelijk met kleine aanpassingen, die je voor een groot deel zelf kunt uitvoeren. In dit artikel lees je vijf tips voor een beter geïsoleerd huis.

Zonnepanelen: je ziet ze op steeds meer daken verschijnen. Dat is niet zo vreemd, want zonnepanelen zijn zowel goed voor je eigen portemonnee als voor het milieu! Maar waar moet je op letten bij de aanschaf van zonnepanelen? Hoeveel heb je er nodig en waar plaats je ze? Hoeveel moet je investeren, en wat krijg je ervoor terug?

We zijn ons als maatschappij steeds meer bewust van de gevolgen van onze leefstijl voor het milieu. Door je huis duurzaam te verwarmen draag je op een belangrijke manier bij aan het behoud van de aarde en haar bronnen. Bovendien scheelt het je zelf veel geld! Maar welke trends zijn er tegenwoordig te vinden op het gebied van duurzaam verwarmen? Hier lees je er meer over.

We worden er ons steeds bewuster van dat we zuinig met ons milieu moeten omspringen. Niet alleen vanuit de overheid wordt er steeds weer gezocht naar nieuwe maatregelen om goed en duurzaam met het milieu om te springen, ook wij als consument kunnen zelf heel wat stappen nemen om zo duurzaam te wonen en te leven. Wij geven je 6 tips om jouw huis zo duurzaam mogelijk te maken!