173
Makkelijk besparen op je energierekening met isolatie

Denk je na over zonnepanelen, een warmtepomp of andere energiebesparende maatregelen? Heel goed, maar vergeet isolatie dan niet!Je huis isoleren is de eerste stap naar een duurzame woning. Je bespaart er fors mee op je energierekening. En het geeft je veel wooncomfort in de winter en in de zomer. Twijfel je nog? Omdat het veel gedoe is? Nou, dat valt reuze mee. Daar heb je namelijk gewoon slimme en vakkundige mensen voor!

Om je huis toekomstproof en duurzaam te maken, moet je eerst zorgen dat er geen warmte verloren gaat. Door je huis te isoleren blijft de warmte binnen tijdens koude dagen. En tijdens een hete zomer blijft je huis koeler. Maar hoe doe je dat? Isoleren? En hoe weet je wat het beste is voor jouw huis?

Het begint allemaal met een goed advies over isoleren

Als je online zoekt naar uitleg over isolatie kom je allerlei materialen en toepassingen tegen. Het is lastig om zonder vakkennis te begrijpen welke vorm van isolatie je moet kiezen. Win daarom eerst advies in bij een specialist. Kies wel voor een adviseur met een kwaliteitscertificaat, bijvoorbeeld van Isoprofsof Nederland Isoleert. Dan weet je zeker dat je een betrouwbaar advies krijgt.

Jouw huis is uniek

Maak bij voorkeur een afspraak bij jou thuis. Ieder huis is namelijk anders. Een deskundige adviseur doet bij jou vochtmetingen en kijkt bijvoorbeeld naar de ligging van je woning. Ook krijg je dan advies over welk materiaal het meest geschikt is voor jouw huis. Het beste is als een isolatiebedrijf de keuze heeft uit meerdere materialen. Verkeerdisolatiemateriaal kan namelijk vervelende gevolgen hebben, zoals schimmel.

Isolatie van muur, vloer en/of dak

De adviseur kijkt ook ter plekke op welke manieren jouw huis te isoleren is. Er is muur-,vloer-, of dakisolatie. Soms kun je alle drie isoleren, maar niet altijd. Door kleine gaatjes te boren in je muur en met een camera de spouwmuur te inspecteren, weet de specialist of jouw muur geschikt is. Er mag bijvoorbeeld niet te veel puin in de tussenlaag zitten. En om je vloer te kunnen isoleren, moet er genoeg ruimte onder de vloer zijn en die ruimte moet bereikbaar zijn.

Kosten voor isolatie

Op basis van wat je gaat isoleren en welke materialen gebruikt gaan worden, maakt de isolatie-expert een offerte. Vaak kun je subsidie aanvragen om een deel van de kosten te betalen. Als je twee isolerende maatregelen toepast, dan kom je daarvoor al in aanmerking. Dus als je bijvoorbeeld zowel je dak als je spouwmuur isoleert. De adviseurs van de servicepartners van Essent regelen die aanvraag voor je. Daar heb je dan geen omkijken naar.

Wat bespaar je?

De isolatie levert je een forse besparing op. We laten je zien wat dat concreet inhoudt.

tabel-essent.png

*Gemiddelde besparingen zijn gebaseerd op een hoekwoning, met een HR-ketel, van geen isolatie naar na-isolatie spouw en goede isolatie schuin dak en vloer, verwarmde zolder. Gasprijs 79 cent per m3 (prijspeil 2021). De werkelijke besparingen hangen af van je stookgedrag. Bron: Milieu Centraal.

Meer weten?

Ga naar www.essent.nl/isolatie en doe de isolatiecheck. Zo ontdek je binnen 1 minuut wat isolatie jou oplevert.

 

 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners