1113
Last minute verduurzamen; dé tips
Gepubliceerd: 05-10-2022

Groen doen en het verduurzamen van je huis waren de laatste jaren steeds al een thema. Maar wel een thema wat een beetje op de achtergrond stond en wat soms ervaren werd als luxe. Maar nu de actualiteit ons heeft ingehaald, is dit proces versnellen in veel gezinnen een prioriteit. De gas- en elektriciteitsrekeningen lopen op en daarnaast stijgen ook de andere kosten. Daarom hebben wij een rondje over de redactie gedaan en wat last minute tips verzameld die er nú nog voor kunnen zorgen dat jouw kosten overzichtelijk blijven.

Wat kan ik doen om mijn huis te verduurzamen?  

Om te weten of je je huis kunt verduurzamen, is het aan te raden om eerst een warmteverliesberekening te laten doen. Die brengt namelijk in kaart waar de winst te behalen valt. Vervolgens kun je besluiten of een warmtepomp (en zo ja, welke) voor jouw situatie  geschikt is. Een warmtepomp is namelijk iets wat ontzettend kan schelen in de (gas)kosten, en is enorm duurzaam. Maar om te weten of het voor jou een optie is, is het goed om dus eerst een inschatting te laten maken en te kijken hoe jij je huis beter kunt isoleren. Een warmteverliesberekening brengt veel zaken in kaart. Ze kijken naar de beglazing en deuren, vloeren, muren en daken en vervolgens het type ventilatiesysteem. Dan komen ze uiteindelijk tot de berekening of bijvoorbeeld het verlagen van de binnentemperatuur in huis te zinvol is. Dus op de vraag ‘Wat kan ik doen om mijn huis te verduurzamen?’ is het antwoord volmondig: Begin met een warmteverliesberekening!

Korte klappen

Zo’n berekening is last minute nog te regelen, waardoor je nog voor de winter kunt bepalen waar jij je winst kan behalen en of een warmtepomp aanschaffen een goed idee is. De eerste redactieleden hebben onlangs er al ééntje aangeschaft en kunnen niet anders dan concluderen dat het een goed idee is geweest. Ga vooral niet zelf dingen berekenen maar laat dit echt even door een pro doen, daardoor kun je in kaart brengen waar voor jou écht de winst te halen valt.

inspiratiebrochures1.png

Dus het worden dure maar zeker geen koude tijden wanneer jij de juiste stappen neemt. Dit is ook nu nog mogelijk, nu de koude en natte herfstmaanden zich alweer aandienen. Door eerst goed in kaart te brengen waar je kunt besparen, weet je zeker dat jij er warmpjes bijzit. En ohja, dat stijlvolle plaid op de bank; ook dat scheelt al snel een paar graden qua gevoelstemperatuur.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide