547
Groene stroom: wat is het en waarom zou je ervoor moeten kiezen?
Gepubliceerd: 12-05-2023

De opties voor groene stroom zijn tegenwoordig heel toegankelijk. Zo kun je op een zonnige dag in je tuin zitten terwijl de energie die je huishouden verbruikt, zoals de wasmachine en computer, volledig van duurzame bronnen komen. Dit is geen verre toekomstdroom meer, want groene stroom maakt het mogelijk.

Benieuwd wat groene stroom is, waarom het een betere keuze is dan grijze stroom en hoe je kunt overstappen op duurzame energie? Hieronder vind je alle informatie! Tip: ben je ondernemer? Dan kun je ook kiezen voor een zakelijk energiecontract.

Wat is groene stroom en hoe wordt dit opgewekt?

Groene stroom is elektriciteit die wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen, zoals zon, wind, water en biomassa. In tegenstelling tot grijze stroom, die afkomstig is van fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool en olie, heeft groene stroom een veel kleinere impact op het milieu. Duurzame energiebronnen stoten geen of nauwelijks CO2 uit en dragen dus niet bij aan klimaatverandering. Bovendien raken deze bronnen, in tegenstelling tot fossiele brandstoffen, nooit op.

Waarom zou je kiezen voor groene stroom?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor groene stroom:

  • Milieuvriendelijk: Groene energie stoot weinig tot geen CO2 uit. Hierdoor draag je bij aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en het tegengaan van klimaatverandering.

  • Onuitputtelijke energiebronnen: Duurzame energiebronnen raken nooit op, in tegenstelling tot fossiele brandstoffen. Door te kiezen voor groene stroom, draag je bij aan een toekomstbestendige energievoorziening.

  • Innovatie en werkgelegenheid: De groei van de groene energiesector zorgt voor innovatie en nieuwe banen in de duurzame energiebranche.

  • Energieonafhankelijkheid: Door gebruik te maken van duurzame energie, ben je minder afhankelijk van energie-import uit het buitenland, wat bijdraagt aan een stabielere energievoorziening.

Hoe stap je over op groene stroom?

Als je overtuigd bent van de voordelen van groene stroom, is het tijd om de overstap te maken. Begin bij het vergelijken van verschillende leveranciers en ga op zoek naar een energieleverancier die groene stroom levert. Let hierbij op de herkomst van de energie en kies bij voorkeur voor een leverancier die gebruikmaakt van lokale, duurzame energiebronnen. Een andere optie is om zelf energie op te wekken! Dit doe je bijvoorbeeld door zonnepanelen te installeren op je dak. Informeer bij de mogelijkheden bij jouw gemeente om te zien welke regels en eventuele subsidies er zijn voor het installeren van zonnepanelen. 

Zoals je ziet is groene stroom niet alleen beter voor het milieu van vandaag de dag, maar draagt het ook bij aan een duurzame toekomst. Door te kiezen voor groene stroom, maak je een bewuste keuze voor een schonere en betere wereld.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide