901
Gas besparen? Deze  tips helpen je een handje!

De gasprijzen zijn de laatste tijd tot ongekende hoogte gestegen. Heeft jouw woning nog een gasgestookte cv-ketel? Dan ondervind je hier ongetwijfeld de gevolgen van. Jouw energierekening valt namelijk vele malen hoger uit.

Helaas lijkt het er vooralsnog niet op dat hier binnenkort verandering in komt. Daarom kunnen wij ons goed voorstellen dat je er alles aan wilt doen om zo weinig mogelijk gas te verbruiken. Kun je hier nog wel wat hulp bij gebruiken? Lees dan vooral verder. Hieronder staan namelijk handige tips op een rijtje die jou helpen om gas te besparen.

Zet de thermostaat een graadje lager
In het voorjaar en de zomer heb je de verwarming waarschijnlijk niet of nauwelijks gebruikt. Dit is de komende maanden waarschijnlijk wel anders, want de herfst en de winter staan voor de deur. Door de hoge gasprijzen laat je jouw verwarming misschien het liefst helemaal uit, maar dat is geen optie. Wil je gas besparen? Overweeg dan eens om de thermostaat een graadje lager te zetten. Op één dag bespaar je hier misschien niet veel door, maar over de hele herfst en winter kun je flink minder gas verbruiken.

Zorg dat warmte minder snel verloren gaat
Wanneer je minder gas wilt verbruiken, is het verstandig om ervoor te zorgen dat warmte minder snel verloren gaat. Staan er geregeld deuren open in huis? Leer jezelf dan aan om ze dicht te doen. Warme lucht ontsnapt zo minder snel, waardoor jouw cv-ketel minder vaak aan het werk moet. Hierdoor bespaar je gas. Je kunt er ook voor kiezen om de gordijnen dicht te laten zitten. De warmte uit een ruimte kan op deze manier minder makkelijk door het raam naar buiten trekken.

Vervang jouw gashaard door een bio-ethanol haard
Heb je thuis een gashaard? Dan heb jij je misschien voorgenomen om hier de komende herfst en winter zo min mogelijk gebruik van te maken. Als je het gezellig en sfeervol vindt om een haard aan te steken, baal je hier ongetwijfeld van. Gelukkig zijn er alternatieven. Je kunt jouw gashaard namelijk vervangen door een bio-ethanol haard van Luxuryfires.nl of Neverdark.nl. Net als gashaarden hebben deze haarden echt vuur, maar ze zijn schoon, goedkoper en ze stoten geen schadelijke stoffen uit. Voor zo’n haard is daardoor geen rookkanaal nodig, dus hij kan in iedere woning geplaatst worden. Je slaat dus twee vliegen in één klap als je jouw gashaard inruilt voor een bio-ethanol haard.

Verduurzaam je woning
Je kunt er ook voor kiezen om jouw woning te verduurzamen als je wilt besparen op gas. Het nadeel hiervan is dat dit je flink wat geld kan kosten, zeker als jouw huis (nog) niet bepaald duurzaam is. Gezien de huidige gasprijzen is investeren in verduurzaming toch het overwegen waard. We weten immers niet wanneer de gasprijs weer omlaag gaat. In het ergste geval gebeurt dit helemaal niet. Tel hierbij op dat Nederland in de toekomst gasloos wordt en investeren in verduurzaming van je woning loont. Je kunt onder meer jouw dak, vloer en spouwmuur isoleren. De warmte blijft zo beter hangen, waardoor jouw cv-ketel minder gas verbruikt.

Wil je alvast op de zaken vooruit lopen en toewerken naar een gasloze woning? Vervang jouw gasgestookte cv-ketel dan door een elektrische variant of kies voor een warmtepomp. Wanneer je nu nog op gas kookt, moet je hier ook rekening mee houden. Vervang het gasfornuis in dat geval door een elektrische kookplaat. Al met al kunnen de kosten hierdoor flink oplopen, maar je verdient jouw geld mogelijk snel terug als de gasprijs zo hoog blijft.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Met onze gratis Styleguide krijg je alle tools in handen om je interieur naar een hoger niveau te tillen. Of je nu houdt van minimalistisch of juist van kleurrijk en gedurfd, onze Styleguide biedt voor ieder wat wils. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners