1199
Echt 100% groene stroom van eigen bodem
Gepubliceerd: 27-04-2023 Laatste update: 28-04-2023

Heb jij groene energie? Waarschijnlijk wel he! En dat is ook niet zo gek, want ruim 78% van de huishoudens heeft dat. Maar wist je dat inmiddels 41 % van alle opgewekte stroom in Nederland groen is? Met een simpele rekensom kom je er al snel achter dat het dus niet mogelijk is dat al die huishoudens ook écht groene energie hebben. Hoe dat kan, en hoe je hier iets aan doet? Dat hebben wij voor je uitgezocht.

Sjoemelstroom

Veel energie wat er in Nederland uit ons stopcontact komt, is zogenoemde sjoemelstroom. Dit is gewoon de ouderwetse ‘grijze’ stroom, maar is groen gemaakt door allerlei certificaten te kopen zodat het tóch als groene stroom verkocht mag worden. Dit mag (nog) volgens de regeltjes, maar eigenlijk is het niet eerlijk en natuurlijk al helemaal niet duurzaam. Dit verklaart ook meteen dat er in Nederland (dagelijks!) nog 425 miljoen kilo CO2 wordt uitgestoten. Dit kan beter!

Doe écht groen en lokaal

Er is nu een aanbieder die écht groene stroom levert, 100% van Nederlandse bodem. Nu horen we je denken; hoe weet ik zeker dat dit ook weer geen sjoemelstroom is? Nou, je kunt zelf kiezen van welke Nederlandse energiebron je energie afneemt. Deze aanbieder heeft echt een groen hart, ze investeren namelijk in groene projecten. Welke aanbieder dit is? Vandebron!

inspiratiebrochures1.png

Lagere kosten en meer gemak

Het leuke aan dit project en bedrijf is, dat helemaal niet duurder is dan je huidige aanbieder (tenzij dit natuurlijk al Vandebron is ;)). Sterker nog, grote kans dat je goedkoper uit bent, ondanks dat je véél groener doet! Je kunt op hun site binnen 1 minuut het termijnbedrag berekenen waar het prijsplafond in zit verwerkt, heb je meteen bewijs!

En dat gemak? Vandebron levert naast een energiecontract ook diensten en producten met betrekking tot elektrisch rijden, zonnepanelen of isolatie. Zo hoef jij niet meer op eigen houtje te bellen met aannemers en allerhande bedrijven om te vragen of ze misschien nog een gaatje voor je hebben in deze oververhitte markt. Dit kun je ook gewoon allemaal bij Vandebron regelen, alles onder één dak!

We kunnen nog wel vele pagina’s volschrijven over dit fantastische initiatief, zo besteden ze ook veel aandacht aan informeren en kennisdeling rondom energiezaken en ze zijn continue bezig met innoveren door bijvoorbeeld het energienet op de juist momenten te belasten of

juist te ontlasten. Maar wellicht kun je dit het beste nalezen op hun eigen site. Alles voor een betere wereld!

Wij zeggen daarom; ga terug naar de Bron en ga voor écht duurzame energie. Dat dit ook nog eens op vele manieren voordelig uitpakt voor jezelf? Dat is dan ook meer dan verdiend!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide