1385
Besparen op je energierekening? Laat je niks aanpraten!
Gepubliceerd: 12-03-2021 Laatste update: 07-05-2022

Je kent het wel, je wilt nét met je gezin aan tafel gaan en je wordt gebeld. Uit gewoonte neem je op en dan blijkt het zo’n energieslurpende energieleverancier te zijn, of sterker nog hij zegt jóuw energieleverancier te zijn. Ook hoor je vaak dat ze zich voordoen als één van de bekende onafhankelijke energievergelijkers, maar dat dit in werkelijkheid helemaal niet zo is.

Je kunt het al raden wat ze willen, jou overhalen een nieuw (en waarschijnlijk duurder) contract aansmeren. Naast het feit dat je niet zit te wachten op aardappelen die koud worden terwijl jij wordt opgelicht, is het ook gewoon super irritant. Maar er is hoop in deze wereld van malafide telefoontjes.

Je kunt van alles zeggen over dergelijke telefonisch verkopers, maar doorzetters zijn het wel. Vaak wordt het ene na het andere argument gebruikt en of deze juist zijn? Dat is maar zeer de vraag. Het is geen probleem wat gisteren of vandaag is ontstaan, dergelijke duistere praktijken spelen al jaren . Dit heeft gelukkig ook ‘het Haagse’ bereikt en er is dan ook gewerkt aan wetgeving. Komende zomer lijkt dit een feit te worden door middel van een nieuwe telecomwet. Deze nieuwe telecomwet komt erop neer dat je dan alleen door dergelijke leveranciers mag worden gebeld wanneer je óf al klant bent óf wanneer je toestemming hebt gegeven voor dergelijke telefoontjes. Wanneer je gebeld wordt kun je uiteraard niet op iemands blauwe ogen vertrouwen wanneer hij zegt jouw leverancier te zijn, dus vraag in zo’n geval altijd om bewijs dat jij al klant bij hen bent.

inspiratiebrochures1.png

De partijen die zo fanatiek rondbellen hebben over het algemeen geen onafhankelijk belang, zij werken voor de aanbieder die niet jou maar vooral hén het beste betaalt. Of jij er ook echt bij wint? Dat is zeer de vraag, want vaak zijn dit soort contracten doordrongen van kleine lettertjes.

Maar laten we eerlijk zijn, te veel betalen voor energie willen we óók weer niet. Daarom raden wij aan het heft in eigen hand te nemen en zelf op onderzoek uit te gaan op internet. Daar zijn net als bij het afsluiten van een hypotheek onafhankelijke vergelijkingssites voor. Wij hebben positieve ervaringen met energievergelijker. Zij hebben een handig én eerlijk overzicht, en tonen aan dat overstappen energie wel echt kan lonen. We blijven tenslotte Hollanders, besparen houden wij nou eenmaal van.

Helaas is het nog heel even wachten tot de zomer. Maar na ingang van de nieuwe telecomwet zijn er twee opties bij een belletje; direct afkappen of om bewijs vragen wanneer ze claimen dat jij al bij hen thuishoort. Noteer daarnaast wel het nummer wat je heeft gebeld, dit kun je vervolgens doorgeven bij Consuwijzer.nl (als ze geen bewijs hebben) middels een aangifte en dan kan er door de overheid actie ondernomen worden. Daarmee zorgen we met zijn allen dat het probleem structureel wordt opgelost.

En denk je nu; Leuk zo’n nieuwe wet, maar dat overstappen is allemaal super ingewikkeld en complex? Dat is zeker niet (meer) het geval, dit hebben we eerder al eens overzichtelijk uitgelegd op deze blog. Kortom, geld besparen én boefjes aanpakken in één keer? Het kan binnenkort met de invoering van de nieuwe Telecomwet.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide