813
Bespaar op energie met energievergelijkers

Hoe verkrijg jij de goedkoopste energie in 2018? Het kiezen van de juiste energieleverancier speelt hierin de grootste rol, maar dit blijkt vaak toch moeilijker dan verwacht. De keuze in leveranciers is namelijk ook behoorlijk groot. Verder zit je minimaal 1 jaar vast aan een contract; de uiteindelijke keuze moet dus zo goed en voordelig mogelijk zijn. Gelukkig biedt het internet vandaag de dag ‘vergelijkers’. Door middel van deze vergelijkers kunnen alle energie leveranciers tegen elkaar opgezet worden, om zo de beste keuze te maken. Vaak kan je namelijk tot in detail aangeven naar wat voor energiecontract jij op zoek bent. Hieronder wordt duidelijk uitgelegd hoe jij op een slimme wijze gebruik maakt van energie leveranciers.

 

Bepaal wat voor contract nodig is

Voordat men zich ook maar een beetje moet verdiepen in alle keuzes binnen de energie wereld, moet er duidelijk zijn naar wat voor contract er gezocht wordt. Heb je namelijk zowel gas als stroom nodig, of voldoet stroom alleen al. Het komt niet vaak voor dat mensen alleen een gascontract afsluiten. Wanneer dit toch voorkomt zal het veelal te maken met de groenheid van het gas. Er is namelijk wel degelijk een verschil in hoe de verschillende leveranciers hun energie opwekken. Het opwekken van deze energie kan op een groene en grijze manier.

Groene en grijze energie

Zoals eerder aangegeven is de manier waarop energie wordt opwekt, belangrijk voor bepaalde consumenten. Er wordt gesproken van groene energie wanneer dit op een duurzame manier is geproduceerd. Denk hierbij aan zonnepanelen of energie dat is opgewekt door windmolens. Naast groene energie kan er dus ook gekozen worden voor grijze energie. Hier is bij het opwekken gebruik gemaakt van fossiele energiebronnen. Denk hierbij aan aardgas en kolen. Dit is een goedkopere manier van energie opwekken, maar deze manier draagt natuurlijk wel bij aan een verslechtering van het milieu.

Een vast of variabel contract

Vaak kiezen mensen voor een contract met vaste looptijd, met name het jaarlijkse contract is populair. De reden hiervoor is dat leveranciers vaak een voordelig tarief hebben wanneer nieuwe klanten zich aansluiten. Het is natuurlijk ook mogelijk om een contract van 3 jaar af te sluiten. Vaak ben jij als klant dan wel duurder uit. Wat daarom vaak wordt gedaan is het jaarlijks overstappen van energieleveranciers. Op deze manier zal er altijd gebruik gemaakt worden van een aansluiting tarief, en blijven de kosten beperkt.

Er kan geconcludeerd worden dat een energievergelijker veel hulp kan bieden bij het maken van een keuze mits de consument vooraf heeft nagedacht over de eisen van een contract en energieaanbieder.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners