1045
Bespaar gemakkelijk ruim 100 euro op je energierekening
Gepubliceerd: 19-08-2020 Laatste update: 25-07-2021

De afgelopen maand hebben de energieleveranciers hun variabele energieprijzen aangepast. Dit jaar was het gunstig voor de mensen met een variabel contract doordat de olieprijzen enorm laag zijn. Toch ben je nog steeds het meest voordelig uit als je overstapt op een vast contract. Waarom? We leggen het je uit.

Hoe je bespaart met overstappen van energieleverancier

De vaste energieprijzen zijn de laatste maanden bij verschillende energieleveranciers aan het dalen. Hierdoor is het nu een ideaal moment om over te stappen naar een nieuw vast energiecontract. Bij een nieuw contract krijg je vaak vele extra’s zoals welkomstkorting op je energierekening of een cadeau ter waarde van €350.

Je bespaart het meest op je energiekosten met een 1-jarig energiecontract. Met een jaarlijks energiecontract zit je ook nooit te lang vast aan één provider waardoor je jaarlijks gebruik kan maken van de extra’s die energieleveranciers bieden aan nieuwe klanten. Hierdoor ben je voordeliger uit dan wanneer je bij dezelfde energieleverancier blijft.

WIN-VLOERKLEED.png

Makkelijk energieleveranciers vergelijken

Tegenwoordig zijn er veel vergelijksites die jou kunnen helpen met energieprijzen vergelijken. Je hoeft bij de meeste van deze sites alleen je postcode en verbruik op te geven om te zien welke energie aanbiedingen er beschikbaar zijn op jouw adres. Let met het vergelijken vooral op de stroom/gas tarieven en de contractduur. Vooral de stroom/gas tarieven kunnen erg verschillen per energieleverancier.

Waar moet ik rekening mee houden tijdens het overstappen?

Voordat je gaat overstappen is het belangrijk om te kijken wat de einddatum is van je huidige contract. Je wilt geen overstapboete betalen. Als je al een aantal jaar bij dezelfde energieleverancier zit dan heb je waarschijnlijk een variabel contract. Bij een variabel contract hoef je geen rekening te houden met een overstapboete en kun je zonder zorgen overstappen.

Heb je momenteel nog een 3-jarig of 1-jarig contract? Check dan voordat je gaat overstappen eerst wat de einddatum van je huidige contract is. Wanneer je te vroeg overstapt kun je te maken krijgen met een overstapboete. Bij veel energieleveranciers kan je 2 maanden voor de einddatum overstappen. Bekijk altijd eerst de site van je poteniele nieuwe energieleverancier om te zien hoeveel maanden van tevoren je kan overstappen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide