967
Alle bespaartips op een rij, zo zit jij er warmpjes bij!

Met de stijgende prijzen voor de vaste lasten zijn we massaal aan het verduurzamen geslagen. Een goede ontwikkeling, maar dit kan ook echt een kwestie zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Althans, wij zagen op de redactie soms niet meer wat nu wél en wat nu géén goed idee is. Daarom zijn wij eens rustig gaan zitten en hebben álle bespaartips -van klein tot groot- op een rij gezet om jou tóch warm en een béétje stijlvol de winter door te helpen.

Warmhoudertjes

We horen allerlei argumenten voor de stelling dat het erg gezond zou zijn om de CV gewoon een paar graden lager te zetten. Maar laten we eerlijk zijn, van ’s avonds rillend op de bank zitten wordt niemand blij. Daarom is het aan te raden wél die CV een slinger te geven, maar ook meteen stijlvolle thermo kleding aan te doen, en een lekker warm plaid en natuurlijk een bijpassende kruik mee te nemen naar de bank. Je zult zien dat je het zo prima volhoudt met bijvoorbeeld 19 graden op de thermostaat.

Bovenstaande zijn allemaal eenvoudig én voordelige zaken die ervoor zorgen dat jij er al snel een paar graden warmer bijzit. Over zitten gesproken, kies deze winter niet voor een bank van koud (nep)leer, maar ga voor een warme stof. Warme meubelstoffen zoals een stoffen bank of het hippe velvet voelen veel warmer aan!

De technische kant

Naast deze gezellige én eenvoudige warmhoudertjes, zijn er ook technische tools die jij kunt gaan inzetten. Denk hierbij aan een slimme thermostaat. Wij van wonenonline.nl willen niet meer zonder. Op de redactie zetten we rond vijven massaal de verwarming thuis aan, zodat we in een opgewarmd huis thuiskomen zonder dat hij de hele dag voor niks heeft staan branden.

Thuis aan het werk? Overweeg dan eens per radiator speciale thermostaatknoppen. Deze zorgen ervoor dat je een radiator per ruimte kunt aan- en uitzetten. Zo is de werkkamer wel verwarmd maar de rest van het huis gedurende je werkdag niet. Als je dan helemaal grondig te werk wilt gaan, raden wij aan ook radiatorfolie en een tochtstrip te plaatsen. Deze combinatie zorgt ervoor dat er geen koud zuchtje wind jouw ruimte binnenkomt. En woon je in zo’n prachtig (máár tochtig) jaren ‘30 huis? Dan is isolerende raamfolie -zeker als je geen dubbelglas hebt- ook een mooie toevoeging. Heb je al dubbelglas, dan krik je het hiermee op tot HR-glas!

Vind je het een beetje veel gedoe om alle radiatorknoppen te vervangen? Ook dan zijn er nog steeds goede opties. Zet de thermostaat in de rest van je huis op 15 graden en zet een elektrische kachel in de kamer waar jij de warmte nodig hebt. Dat deze niet duurzaam zijn en veel stroom verbruiken? Dat is tegenwoordig echt niet meer zo. Ze zijn er ook in hele verantwoorde versies. En nu we toch die rekening aan het naar beneden krijgen zijn; heb je al je lampen al vervangen voor energiezuinige ledlampen? Alle beetjes helpen!

Laaghangend fruit

We gaan nog even door in het kader van alle beetjes helpen. Een rondje op de redactie leverde namelijk de leukste tips op. Zo wordt er volop gebruik gemaakt van de verantwoorde Wasdrogerballen.

Ook de eco stand zit niet voor niks op apparaten, hiermee duurt het programma wellicht iets langer máár het levert ook daadwerkelijk een voordeel op qua verbruik. En dat winterzonnetje? Daar kun je ook gebruik van maken door gewoon gezellig je was buiten te laten drogen. Dit droogrek is daar een topper voor (LINK?). En wat betreft de afwas? De vertrouwde afwasteil volstaat nog steeds en we weten allemaal; tijdens de afwas ontstaan de beste gesprekken.

Twee emmertjes water halen?

Dan nog een paar tips om van die twee emmertjes er één te maken. Hoe je dit doet? De eerste start is al om korter te douchen met een douchewekker, een waterbesparende douchekop te installeren en een waterbesparende kraankop. De keuze hierin is reuze, maar door de straal te verkleinen en daardoor het water inventief te verdelen merk je geen verschil. Behalve op de rekening aan het einde van de maand!

Kortom, er is in ieder geval in ieder huishouden nog íets te winnen waar het om energie en besparen gaat. Doe je voordeel met al deze tips en je weet zeker dat jouw rekening toch iets gaat dalen. Dat het écht goedkoop wordt deze winter? Dat zal helaas niet het geval zijn. Maar stijlvol en warm de winter door? Daar zijn genoeg leuke opties voor.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide