Als je binnenkort wilt verbouwen of zelfs een woning wilt bouwen, dan heb je bouwkundig advies nodig. Wel zo fijn, als een vakman je precies kan vertellen wat de staat van het huis is! Zo weet je zeker dat je koop of verbouwing een goede keuze is. Wil jij alles weten over een bouwtechnische keuring en waarom je deze zou moeten laten doen? We vertellen je graag hoe het precies werkt in dit artikel.

 

Dit is een bouwkundige keuring

Wil jij je huis verkopen of verbouwen, een huis laten bouwen, of ga je binnenkort verhuizen en wil je graag meer advies over de mogelijkheden? Dan heb je veel baat bij een bouwkundige keuring. Vaak hoor je ook de benaming bouwtechnische keuring: hiermee wordt echter gewoon hetzelfde bedoelt. Een bouwkundige keuring is een visuele keuring, waarbij er in een rapport wordt vastgelegd wat de staat van de woning is. In zo'n rapport zitten ook foto's en een indicatie voor de eventuele kosten van achterstallig én toekomstig onderhoud. Na een bouwkundige keuring weet je dus precies wat je kunt verwachten.

Waarom een bouwkundige keuring laten doen?

Door een bouwtechnische keuring te laten uitvoeren, kun je eigenlijk een beetje in de toekomst kijken. En dat is wel een fijn gevoel als je een huis gaat kopen, of een huis wilt verkopen. Dat is namelijk niet goedkoop – dan wil je wel weten waar je aan toe bent als (ver) koper. Zo kun je in één oogopslag zien of je financiële situatie toereikend is, of dat je toch nog even verder moet sparen (en hoeveel dan). Ook weet je bij het kopen van een huis na het doen van een bouwkundige keuring zeker dat je geen kat in de zak koopt. Een bouwtechnische keuring zorgt dus voor een hoop zekerheid.

In begrijpelijke taal

Als je een huis gaat kopen of wilt gaan (ver)bouwen, wil dat nog niet meteen zeggen dat je alle bouwkundige jargon meteen begrijpt. Als je een bouwkundige keuring laat doen bij de Keuringsdienst voor Wonen, snap je het zeker: zij zetten ingewikkelde dilemma’s om in begrijpelijke taal. Zo weet je precies wat er moet gebeuren in je (toekomstige) woning, en heb je gegarandeerd het beste bouwkundige advies. Wel zo handig!

Ook leuk om te lezen