885
Zorg voor een efficiënte werkplaats
Gepubliceerd: 18-11-2022

Ben jij een hobbyklusser of wil je beginnen met klussen in huis? Een eigen plek in huis waar je al je gereedschap bij elkaar hebt en alle ruimte voor jezelf hebt, is dan ideaal. Wil jij weten hoe je een efficiënte werkplaats kunt inrichten in huis? Lees dan verder.

Geordende plek

Een efficiënte werkplaats begint bij een geordende werkplek. Een werkplaats kan er al snel rommelig en chaotisch uitzien. Probeer vanaf de eerste dag jouw de plek van een duidelijke orde te voorzien door alles een duidelijke plek te geven. Een werkplaatskast is ideaal voor het opbergen van al je spullen. Ruim ook altijd alles gelijk op als je het gebruikt hebt. Een geordende werkplaats zorgt voor meer ruimte tijdens het klussen, maar ook voor meer rust in je hoofd.

Veilige werkplaats

Veiligheid is tijdens het klussen erg belangrijk. Werk je tijdens het klussen thuis met chemische oliën, vetten, verf of overige gevaarlijke stoffen? Wettelijk wordt dan sterk geadviseerd om dit soort stoffen op te slaan in een milieukast om een veilige werkplaats te creëren. 

WIN-VLOERKLEED.png

Tijdens het klussen lever je vaak ook veel fysieke inspanning. Een antivermoeidheidsmat is ideaal voor als je een klus moet uitvoeren die lang om een staande houding vraagt. Daarnaast is verlichting ook erg belangrijk. Door goede verlichting te hebben op de werkplaats, kun je tijdens het klussen alles op de millimeter afmeten. Het is beter voor je ogen en maakt het klussen ook eenvoudiger. 

Werkbank

Ook een goede werkbank is belangrijk bij het inrichten van een efficiënte werkplaats. Een werkbank kun je kopen, maar je kunt ze ook zelf bouwen. Bij de aanschaf van een werkbank zijn er een aantal punten waar je van te voren over moet nadenken, zoals de belasting van de werkbank bijvoorbeeld. Lichte werkzaamheden brengen tenslotte een andere belasting mee dan intensieve activiteiten met zware objecten. Daarnaast heb je verstelbare werkbanken en werkbanken met een vaste hoogte. Ergonomie op de werkplaats is belangrijk. Het is daarom altijd aan te raden om te kiezen voor een verstelbare werkbank. 

Een goede werkbank biedt de ruimte voor al je gereedschappen en materialen. Daarnaast kun je goed gebruiken maken van de ruimte boven de werkbank. Plaats de werkbank tegen de muur en maak een houten wand aan de muur waar je gereedschappen kunt ophangen. Op deze manier heb je een werkplaats die overzichtelijk is zodat je klussen efficiënt kunt uitvoeren.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide