385
Zo breng je eenvoudig en voordelig meer hout in huis

Kan jouw interieur in het nieuwe jaar ook wel een nieuwe impuls gebruiken? Wij geven je geen ongelijk. Juist in het afgelopen jaar, waarin we meer tijd binnen doorbrachten dan ooit, zijn de kleine dingen je misschien wel meer tegen gaan staan dan ooit. Alle reden dus om 2021 goed te beginnen en de spreekwoordelijke bezem door je interieur te halen. En dat wil echt niet zeggen dat je alles direct maar moet vervangen of duizenden euro’s uit moet geven aan nieuwe meubelen. Misschien kun je het wel gewoon zelf!

 

Breng eenvoudig en voordelig wat extra hout in je interieur

Je kunt bijvoorbeeld al vrij eenvoudig wat extra hout in je interieur brengen met behulp van OSB-platen. OSB is goedkoop plaatmateriaal dat wordt gemaakt van het restmateriaal van bomen, dat wordt versnipperd, verlijmd en tot platen geperst. Op deze manier worden alle delen van een boom gebruikt, wat het dus ook nog eens een duurzame keuze maakt. Afhankelijk van de sterkte van de plaat (OSB komt in vier verschillende klassen) kun je het bijvoorbeeld gebruiken voor een hippe kast, of als sfeervol wandpaneel.

Ook MDF is nog altijd een veel gebruikte materiaalsoort. Dat komt doordat het goed bewerkbaar is en mooi kan worden afgewerkt. Bovendien lopen MDF plaat afmetingen uiteen van standaard tot XXL, waardoor er altijd een geschikte plaat is voor jouw project. Doordat het zich zo goed laat bewerken en niet splintert, wordt MDF veel gebruikt voor meubels. Frezen, schuren, schaven, boren en zagen: MDF laat het allemaal prima toe. Schilderen kan uiteraard ook. Houd er dan wel rekening mee dat MDF een poreuze structuur heeft en de verf dus opzuigt. Daarom is het nodig eerst een speciale primer te gebruiken. Voor toepassing buiten of in vochtige ruimtes zijn speciale soorten MDF op de markt.

Ontdek het gemak van houten werkbladen

Een belangrijke ruimte in je woning is inmiddels waarschijnlijk je werkplek. Werk jij nog steeds aan de keukentafel? Dan wordt het wel eens tijd voor een fatsoenlijke werkplek, toch?

Tegenwoordig zijn er schitterende houten werkbladen op de markt die je voor allerlei toepassingen kunt gebruiken. Ook voor een werktafel of bureau dus. En het mooie is: door de mooie en natuurlijke uitstraling voelt het niet als horizonvervuiling in je eigen woning. Zo kun je een blad kiezen dat qua uitstraling helemaal past bij jouw smaak en je interieur. Geef het een mooie plek in een kamer of hoek die toch wat kaal was, of vervang iets waar je al langere tijd van af wilde. Zo combineer je het aangename met het noodzakelijke: een goede plek om te werken die ook nog eens je interieur een boost geeft.

Extra tip: laat je inspireren door tiny houses, waarin elke vierkante meter zo efficiënt mogelijk wordt gebruikt, zonder in te leveren op het gebied van sfeer. Want waarom zou zo’n werkplek altijd aanwezig moeten zijn, ook wanneer je niet werkt? Kies bijvoorbeeld voor een houten werkblad dat je aan het einde van de werkdag tegen de muur omhoog kunt klappen, zodat het verandert in een sfeervol houtobject aan de muur. Twee vliegen, één klap. Daar houden we van.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners