Gepubliceerd: 18-07-2023 13:00
429
Zelf in huis klussen, drie tips die jou weer een beetje verder helpen

We hebben er allemaal weleens last van, in huis valt je stoel bijna uit elkaar of je hebt niet genoeg kastruimte op je kamer. Dit kan je natuurlijk uitbesteden aan een ander, maar met de tips hieronder kan je ook proberen zelf je klusjes in huis op te pakken.

Voor velen klinkt het ingewikkeld als je zegt dat je een kast gaat maken of de elektronica in huis gaat leggen. Nu is het vaak ook makkelijker gezegd dan gedaan en gaat er bij het klussen thuis regelmatig nog wat mis. Met deze tips hopen we jou daarvan te behoeden. 

Haal alle benodigdheden in huis

Probeer je zelf niet te overschatten en begin met een enkele klus. Voor deze klus heb je gereedschap nodig en andere accessoires. Probeer van tevoren een lijstje te maken met alles dat je nodig hebt, want er is niets vervelender dan telkens terug moeten naar de bouwmarkt. Je hoeft het niet bij de bouwmarkt zelf te halen. Als je helemaal thuis wilt blijven, kan je je spullen ook online bestellen, zoals de woodies schroeven online kopen of andere woodies producten bestellen. Zo kan je ook makkelijk je boodschappenlijstje controleren.

Vergaar vooraf informatie

Bij je eerste klusprojecten is het niet gek dat je je even in moet lezen. Het is beter om van tevoren een tijdje te besteden aan informatie vinden over jouw klus dan dat je er extra werk aan hebt door een fout. Maak ook gebruik van mensen die meer weten dan jijzelf. Ook dit hoeft niet fysiek als je niet wilt, want een belletje aan de bouwmarkt kan nooit kwaad. Veel mensen vinden het leuk om te helpen en dan kan jij weer met een gerust hart verder. 

Veiligheid staat voorop 

Huis-, tuin- en keukenongelukken gebeuren maar al te vaak en dit wil je voorkomen. Op het eerder genoemde lijstje met benodigdheden, kan het dan ook niet kwaad wat veiligheidsvoorwerpen op te zetten. Afhankelijk van de klus kan je spullen kopen. Denk aan handschoenen voor het tillen van hout of een bril voor het zagen. Ga je met zware materialen aan de slag, zijn werkschoenen geen overbodige luxe. Met voorwerpen die het klussen veiliger maken, zal het ook gemakkelijker en veiliger voelen voor jezelf. 

Alles samengevat lijken dit voor de hand liggende tips, maar toch worden ze vaak vergeten. Met name de veiligheid is iets dat velen toch wegwuiven als iets onbelangrijks, maar niets is minder waar. Hopelijk komt jouw project met deze tips goed uit de verf,

Lees ook:

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide