1010
Verven, schuren, lakken: geef je huis een nieuwe look!
Gepubliceerd: 16-12-2021 Laatste update: 13-09-2023

Af en toe je huis een nieuw likje verf geven? Soms is het noodzakelijk maar vaak is het ook gewoon leuk om te doen. Of dit nu of binnen of buiten is, het is vaak wel veel werk. Maar alles valt of staat met een goede voorbereiding. Mocht je dus van plan zijn om zelf de klushandschoen op te pakken, dan raden wij je aan om eerst een ritje naar de bouwmarkt te doen. Een goed begin is immers.. juist, het halve werk!

Wat heb je nodig?

Nu je toch in de bouwmarkt ben, ben je geneigd om natuurlijk meteen naar de afdeling verf en kleuren te rennen. Uiteraard het leukste, want dit gaat het resultaat uiteindelijk bepalen. Al is dat laatste niet helemaal waar. Een mooi resultaat begint namelijk bij de basis.

Wanneer je van plan bent om bestaande muren, kozijnen of meubels over te verven is het noodzakelijk om de oude laag te schuren. Dit is niet altijd het meest favoriete klusje maar wel echt nodig.

inspiratiebrochures1.png

Handschuren of schuurmachine?

Wanneer het om héle kleine oppervlaktes gaat kun je overwegen voor het oud vertrouwde schuurpapier te gaan. Maar of dit echt fijn werkt? Wij vinden van niet. Een schuurmachine van prima kwaliteit hoeft tegenwoordig helemaal niet veel te kosten en dit is wel echt kadertje ‘gemak dient de mens’. Even online zoeken en reviews lezen levert vaak al snel een goed resultaat op.

Plak het af…

Naast het schuren is het goed om vervolgens de kozijnen goed te reinigen. Dit doe je eenvoudig door gewoon water en zeep te gebruiken. In ieder geval iets wat ontvet. Vervolgens ligt het aan de soort verf die je gebruikt en wát je wilt gaan verven.

Mocht het buiten zijn op een plek waar het veel de verduren krijgt, dan is het goed om een grondverf te gebruiken. Ook wanneer het kans op doorlekken van de kleur groot is, dan is het beter om een zogenaamde primer te gebruiken.

… En lak het af

Tenslotte kun je overgaan tot het leukste werk, namelijk het creëren van resultaat. Dit doe je door middel van verven met een roller en/of kwast. Ook dit hangt samen met jouw specifieke situatie en de gekozen soort verf.

Welke voor jou geschikt is? Lees dit snel op de verpakking van de pot verf en vraag anders advies in de winkel. Hier lopen vaak ervaren medewerkers rond en zij kunnen je precies vertellen wat handig is.

En weet je wat helemaal handig is; Deze medewerkers zitten tegenwoordig ook overal! Namelijk in de chat bij webshops. Zo kun jij altijd passend advies op maat hebben wanneer je thuis aan de klus gaat!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide