677
Verbouwen, zorg voor het juiste gereedschap

Goed voorbereid een verbouwing van je huis in gaan, gaat altijd een stuk makkelijker. Een verbouwing kost veel geld, tijd en je hebt er veel materialen voor nodig. Ongetwijfeld koop je het liefst niet teveel materialen. Enkele belangrijke gereedschappen behoren echter tot de basis van een verbouwing. Maar welke dan bijvoorbeeld? 

Schroevendraaierset

Een uitgebreide schroevendraaierset is onmisbaar bij een verbouwklus in huis. Met een complete schroevendraaierset heb je altijd de juiste maat voor elke schroef in huis. Door een complete set aan te schaffen, voorkom je dat je tijdens een verbouwing naar de bouwmarkt moet voor bepaalde schroeven. 

Powertools

Er zijn ook een aantal powertools die onmisbaar zijn tijdens een verbouwing in huis. Om te beginnen: de schroefboormachine. Met een schroefboormachine kun je zowel vijzen los- of vastdraaien, als gaten boren in zachte materialen. Als je veel moet boren door harde materialen, zoals beton, dan gebruik je een boorhamer. 

Zagen

Naast de bovenstaande gereedschappen is het ook altijd handig om een zaag te hebben tijdens een verbouwklus. Denk hierbij aan een decoupeerzaag. Met decoupeerzagen, ook wel wipzagen genoemd, kun je gemakkelijk vrije vormen zagen uit allerlei soorten materialen. Dit kan handig van pas komen bij diverse klussen. 

Welke gereedschappen kun je het beste kiezen?

Naast dat bovenstaande gereedschappen erg belangrijk zijn bij elke verbouwklus, is het ook handig om te kijken naar welke toestellen je dan het beste kunt aanschaffen.

Ben je van plan om een boormachine te gebruiken? Bij een boormachine geldt: hoe hoger de voltage, hoe krachtiger de boormachine. Bij zwaardere klussen is het raadzaam om een boormachine te gebruiken. Voor lichtere klussen kun je gemakkelijk een schroefboormachine gebruiken.  

Denk je cirkelzagen nodig te hebben voor je verbouwing? Let bij de aanschaf van een cirkelzaag dan goed op hoe diep de cirkelzaag kan zagen. Sommige cirkelzagen kunnen namelijk tot 55 millimeter diep zagen, en andere kunnen weer tot 65 millimeter diep zagen. 

Veiligheid

Bij een verbouwing is het belangrijk om altijd veilig aan de slag te gaan. Voor sommige klussen is bescherming namelijk onmisbaar, zoals bij het lassen. Tijdens het lassen is het van belang om altijd een beschermende bril te dragen. Houd ook rekening met het aanschaffen van handschoenen. Handschoenen kunnen altijd goed van pas komen, zoals bij het inslaan van spijkers of bij het werken met puin en scherven.

Wonenonline

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners