1461
Vakantie of verbouwen?

Voor velen is onlangs het vakantiegeld weer gestort. Een mooi extraatje waar je leuke dingen van kunt doen. Misschien ga je wel lekker op vakantie komende zomer of heb je misschien eindelijk het geld voormekaar voor jouw langekoesterde droom auto! Maar heb je er wel eens over nagedacht om het geld te investeren in een verbouwing? Misschien wil je al heel lang een nieuwe keuken of ben je je badkamer al jaren beu...

 

Een vakantie is natuurlijk heerlijk.. en vaak welverdiend ook maar na 2 weken is die weer voorbij. Van een verbouwing heb je veel langer plezier! Misschien heb je zo op het eerste oog geen idee wat er in of aan jouw huis verbouwd kan worden dus geven wij je een paar inspirerende verbouwingstips.

Er zijn eigenlijk twee soorten verbouwingen te onderscheiden. De praktische verbouwing waarbij je moet denken aan bijvoorbeeld het laten plaatsen van een dakkapel voor meer ruimte of de cosmetische verbouwing. Deze laatste is een verbouwing van bijvoorbeeld je badkamer. Deze kan je nog wel gebruiken maar je vind hem niet meer mooi of van deze tijd.

Wanneer je wilt gaan verbouwen is het goed om in je achterhoofd te houden dat sommige verbouwingen meer waardestijging geven aan je woning dan andere. De verbouwingen waarbij je vierkantemeters wint bijvoorbeeld geven door de grotere oppervlakte gelijk meer waarde aan je woning. Of wanneer je van 1 grote zolder 2 slaapkamers maakt. Een huis met meer kamers is automatisch meer waard.

Een andere verbouwing die je huis in waarde doet stijgen is het laten isoleren van je huis. Zijn jouw buitenmuren niet geisoleerd dan zal het isoleren ervan een waardestijging met zich mee brengen. Je ziet uiteindelijk niet zoveel van de verbouwing maar voelt het wel in je portemonnee als de energierekening omlaag gaat.

Wil je een cosmetische verbouwing en bijvoorbeeld een nieuwe keuken dan moet je je wel bedenken dat dit niet perse een waardevermeerding van je huis betekend. Dit komt omdat een keuken of een badkamer smaakgevoelig zijn. Wat jij heel mooi vind kunnen potentiele kopers van jouw woning helemaal niet mooi vinden.

Ben je een handige klusser dan kan je al snel heel wat geld besparen bij een verbouwing door zelf de boel aan te pakken. Je hebt dan niet te maken met het arbeidsloon van een aannemer. Natuurlijk moet je dit wel willen en kunnen. Een handige tip is om je bouwmaterialen online te bestellen, bijvoorbeeld bij Bouwbestel.nl. Of je nou op zoek bent naar hout, gipsplaten, tegels of dakpannen. Bouwbestel heeft het allemaal en levert het gemakkelijk bij je thuis af. Zo hoeft je niet uren rond te struinen door de bouwmarkt, scheelt je ook weer tijd!

Dus als je nog geen plannen hebt voor jouw vakantiegeld... een verbouwing is misschien helemaal niet eens zo'n slecht idee!

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners