3221
Top 5 beste gereedschap merken voor de thuisklusser

Ga je thuis aan de slag met een doe-het-zelf klus, of het nu een volledige keuken verbouwing is of een leuk pallet project, dan is goed elektrisch gereedschap onmisbaar. Ben je nog bezig met het samenstellen van je gereedschap arsenaal of zijn bepaalde tools nodig aan vervanging toe, dan is het soms lastig te weten waar je het beste gereedschap vindt. Er is veel op de markt! Het is bovendien belangrijk de juiste keuze voor het merk te maken, omdat merken onderling qua accu’s bijvoorbeeld vaak niet uit te wisselen zijn.


Daarom hier een top 5 van de beste gereedschapsmerken voor thuis klussen. We leggen uit waar de merken voor staan en waarom we ze aanraden. Zo heb jij binnen no-time de juiste keuze gemaakt voor je volgende powertool.

Bosch

Bosch is een zeer gerespecteerd gereedschap merk uit Duitsland en al jaren een grote speler in de sector. Onder de naam Bosch komen reeds sinds 1886 apparaten uit, een flinke geschiedenis dus! Het is ondertussen een wereldnaam en nog steeds zeer aan te raden.

Wat volgens ons vooral bevalt aan de gereedschappen van Bosch, is de goede prijs / kwaliteit verhouding. De producten van Bosch zitten meestal in de wat goedkopere categorie, terwijl ze vaak, en zeker voor thuisgebruik, ontzettend goed presteren. Dit is fijn wanneer je toch graag degelijke kwaliteit in huis hebt, maar niet een al te groot budget hebt.

Bosch biedt een complete lijn gereedschap voor de thuis doe-het-zelver, onderverdeeld in 12V en 18V accu’s. Handig is dat binnen een lijn, de accu’s voor alle apparaten onderling uit te wisselen zijn. Zo zul je altijd een volle batterij hebben voor de klus die voor je staat, welke powertool je ook gaat gebruiken. Voor kleine projecten zijn de 12V’s vaak voldoende, heb je graag meer power tijdens het klussen, ga dan voor de (uiteraard iets duurdere) 18V apparaten.

DeWalt

De volgende op ons lijstje is DeWalt, een Amerikaans bedrijf dit keer, en net als Bosch ooit vernoemt naar zijn oprichter. Het bedrijf verkoopt wereldwijd meer dan 200 verschillende soorten handgereedschappen, waaronder boormachines, zaagmachines, frezen, spuitpistolen en tuinmachines.

DeWalt staat bekend om haar degelijke kwaliteit en ook het fijn in de hand liggen van de machines. Het merk heeft ook redelijk wat specialistische machines, voor de specifieke klussen, uitblinkend in een grote collectie van houtbewerking apparaten. Het merk is dan ook voornamelijk bedoeld voor professioneel gebruik.

DeWalt biedt net als Bosch apparaten met zowel 12V als 18V, en begint ook haar lijn voor de extra krachtige 36V accu’s steeds meer uit te breiden. Alle DeWalt producten zijn doorgaans zeer stevig, duurzaam en toch nog redelijk goed betaalbaar.

Makita

Makita is een Japanse onderneming die zich volledig richt op elektrisch gereedschap, met name voor de professionele markt. Maar dat maakt het voor de serieuze thuisklussers juist erg interessant. De apparaten van Makita zijn namelijk als zeer betrouwbaar en efficiënt te beschouwen.

Makita werkt nog voortdurend aan innovatie en loopt voorop met haar lithium-ion batterijtechnologie. Deze accu’s gaan lang mee, laden snel op en hebben een lange levensduur. Erg fijn als je op zoek bent naar apparaten waar je nog lang plezier van gaat hebben. De apparaten zelf zijn over het algemeen tot 70% te recyclen, wat past in de milieubewuste visie van het bedrijf.

Makita richt zich vooral op accu platformen met 18V of hoger, dit geeft de tools extra kracht tijdens het gebruik. Het is een goed merk voor de meer dan regelmatige thuisklusser, die liever wat meer uitgeeft aan bijvoorbeeld een boormachine, maar dan ook goede kwaliteit in huis haalt.

Black & Decker

Black & Decker apparaten zitten vaak aan de voordelige kant van het spectrum, waardoor het een populair merk onder thuisgebruikers. Bij elektrisch gereedschap kun je echter rustig stellen dat wanneer de prijs daalt, dit de kwaliteit niet ten goede komt. Dat gezegd, is het toch een prima merk voor de klussers die slechts af en toe met gereedschap aan de slag gaan.

Interessant om te weten is dat sinds 1960 DeWalt en Black & Decker bij hetzelfde bedrijf horen. Maar hoewel ze dus in feite uit dezelfde keuken komen, zijn het toch nog steeds twee op zichzelf staande merken. Waarbij DeWalt zich vooral op de professionals richt, en Black & Decker op de amateur doe-het-zelvers.

Metabo

Als hekkensluiter nog een prima merk, Metabo. De apparaten van dit merk zijn van goede kwaliteit en zeker aan te raden. Echter, de selectie is wel vrij beperkt, waardoor je met Metabo dus geen uitgebreide gereedschap collectie voor thuis kunt opbouwen.

Dit hoeft echter voor de thuisklusser geen groot probleem te zijn. Door de focus van Metabo op de professionele sector, met name de metaalindustrie, zijn de tools van het merk van hoogwaardige kwaliteit. Ook staat Metabo bekend om haar excellente gereedschaps accessoires, zoals schroef en boor stukjes. Kortom, een zeer goed merk, maar ook weer door de stevige prijzen van haar producten wellicht iets minder interessant voor de thuisklusser.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw woonfavorieten bij onze partners