1681
Tips bij het vinden van bouwmaterialen
Gepubliceerd: 17-06-2019 Laatste update: 13-09-2023

Een verbouwing kost vaak al een hoop geld en de totale kosten kunnen vaak enorm oplopen. Zo kost een aannemer geld en ook de vaklui die het werk uitvoeren moeten worden betaald. Wil je geld besparen tijdens een verbouwing dan kun je allereerst minder werk uitbesteden en meer zelf uitvoeren als je een beetje handig bent. Daarnaast is het een sim idee om de kosten te drukken door de keuze voor de bouwmaterialen die je gebruikt. Hieronder zijn een aantal tips te vinden die je helpen bij het vinden van de juiste en voordelige bouwmaterialen die passen bij jouw renovatie of bouwproject.

  • Breng in kaart wat je nodig hebt en welke kwaliteit het materiaal moet zijn
  • Vergelijk zoveel mogelijk prijzen
  • Houd de verschillende winkels in de gaten

Welke materialen ga je nodig hebben tijdens het project?

Voordat je start met het project is het slim om duidelijk voor ogen te hebben welke materialen je allemaal nodig denkt te gaan hebben en hoeveel je van alles nodig hebt. Vaak wordt er de fout gemaakt om maar zoveel mogelijk bouwmaterialen te kopen, zodat je niet keer op keer terug moet naar de bouwmarkt. Dit kan in eerste instantie gunstig lijken, maar hierdoor koop je vaak overbodige materialen, waardoor de verbouwing nog duurder wordt. Maak daarom van te voren een lijstje met wat je nodig hebt en bereken hoeveel je van alles nodig gaat hebben. Hierdoor kun je een hoop geld besparen met de aanschaf van materiaal.

inspiratiebrochures1.png

Vergelijk prijzen van de materialen

Voor elk bouwproject zijn er verschillende materialen met vrijwel dezelfde functie. Zo kun je voor duurdere cellenbetonblokken kiezen, maar ook voor de goedkopere variant van kalkzandsteen. Afhankelijk van jouw project zijn er vaak een hoop mogelijkheden van verschillende bouwmaterialen, waardoor het erg slim is om van de voren uit te zoeken wat de opties zijn en de prijzen met elkaar te vergelijken. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op https://www.bouwmaterialenkopen.com/ om meer informatie over de materialen te vinden en deze met elkaar te vergelijken

Houdt verschillende winkels en aanbiedingen in de gaten

Niet alleen het materiaal zelf kan een verschil maken in de prijs, maar ook de winkel waar je deze aanschaft. Tussen bouwmarkten, groothandels en online winkels zijn er vaak enorme verschillen in prijs. Zeker als het om grotere hoeveelheden aan materiaal gaat, is het slim om goed in de gaten te houden waar de prijzen het laagst zijn voor een bepaald materiaal. Ook is het wijs om advertenties folders in de gaten te houden, aangezien er soms hele voordelige aanbiedingen voorbij kunnen komen die de kosten van je project kunnen drukken.

Lees ook:

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide