1285
Rolsteiger en kamersteiger: de verschillen

Als je zelf graag aan de klus gaat in en rondom het huis kan een steiger goed van pas komen. Voor het verven van de buitenkozijnen, of juist het vier meter hoge plafond in het trappenhuis. Maar ook voor renovatie- of verbouwklussen zijn een rolsteiger en kamersteiger vaak noodzakelijk. Online steiger huren? Fluitje van een cent. Maar welke moet je nu kiezen?

 

Binnen of buiten?
De kamersteiger is oorspronkelijk ontwikkeld voor gebruik binnenshuis, terwijl de rolsteiger meestal voor buitenklussen wordt ingezet. Toch kun je de rolsteiger ook binnen gebruiken en de kamersteiger buiten; je bent wel verplicht aan de opbouw- en veiligheidsvoorschriften te voldoen. Met Online steiger huren kies je voor veiligheid, flexibiliteit en kwaliteit.

Hoogteverschillen in de ondergrond?
Dat de rolsteiger in de eerste plaats voor buitenklussen wordt ingezet, heeft grotendeels te maken met de mogelijkheden in de opbouw. De rolsteiger is namelijk voorzien van speciale zwenkwielen net spindel, die je in hoogte kunt verstellen. Omdat de grond buiten zelden helemaal vlak is, kun je op deze manier de rolsteiger tóch mooi waterpas neerzetten.

Maar vergis je niet: de kamersteiger heeft ook wielen! Het grote verschil is dat deze wielen niet voorzien zijn van een spindel. De kamersteiger is daarom buitenshuis niet altijd veilig te gebruiken, tenzij de ondergrond daar echt vlak is.

Hoe hoog wil je werken?
Omdat de zwenkwielen met spindel bij de rolsteiger in hoogte kunnen worden versteld, is dit type steiger ook juist bedoeld voor het werken op grotere hoogte. Wil je de hoge muren van het trappenhuis in een kantoorpand schilderen? Ook dan is een rolsteiger handig.

Heb je hulp bij de opbouw?
Houd er rekening mee dat je voor de opbouw van een rolsteiger vaak een extra handje nodig hebt: it’s a two-man job. Een kamersteiger daarentegen bestaat vaak uit meer eenvoudige onderdelen en is voor een deel al kant-en-klaar: die kun je meestal in je eentje opzetten.

Online steiger huren
Een steiger biedt een veilige en handige manier om binnen- en buitenshuis te verven, repareren, bouwen en meer. Waarom zou je gevaarlijk staan balanceren op een lange ladder als je ook een mooi platform kunt creëren, waarvandaan je de klus bovendien een stuk adequater kunt uitvoeren? Jouw gezondheid gaat voor, en je wil natuurlijk ook graag dat het werk góed gebeurt. 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners