3099
Douglas hout
Gepubliceerd: 10-08-2017

De zomermaanden zijn de perfecte maanden om lekker te klussen en tuinieren in je eigen achtertuin. De bloemen staan in bloei en de groente groeit hard. Als je een beetje een klusser bent dan is dit ook het moment om je hobby eens in de praktijk te brengen. Maak een mooie loungebank, een picknicktafel of een stevige schutting. Ideaal hout om mee te werken is Douglas hout. In dit artikel zetten we een aantal leuke ideeën om zelf te maken op een rijtje.

Douglas hout voor buitentoepassingen
Douglas hout is uitstekend geschikt voor buitentoepassingen zoals een pergola, schuur, veranda of tuinhuis. Dit komt omdat Douglas hout eenvoudig te bewerken is, het heeft een warme uitstraling en het is super sterk en duurzaam. Het hout is gemakkelijk te zaken en schaven en je kunt zowel aan de slag met spijkers als lijm. Hierdoor zijn de mogelijkheden voor Douglas hout oneindig. Dit vinden wij de leukste ideeën.

Houten tuintafel
Een mooie tuintafel mag in een tuin waarin geleefd wordt natuurlijk niet ontbreken. Lekker groot waar je met de hele familie of met een stel goede vrienden heerlijk kunt eten of spelletjes kunt spelen. Steeds vaker zien we dat houten tuintafels zelf gemaakt worden. Het hoeft niet tot in detail afgewerkt te worden. Zeker met de komst van steigerhout mogen houten tuinmeubels wat grover en stoerder afgewerkt worden. Zo kwamen wij een gave tuintafel tegen met poten van metaal. Erg mooi zijn de stoere blokken die als stoel of zitje worden gebruikt.

inspiratiebrochures1.png

Bouw je eigen boomhut
Je eigen boomhut: een echte jongensdroom. Maak je kinderen en jezelf blij door er zelf een in elkaar te klussen. Het is voor de kids leuk om in te spelen, maar het geeft ook een toffe uitstraling in je eigen tuin. Super leuk, maar misschien wel een doe-het-zelf project voor de gevorderde klusser. Maak een goed plan en denk erover na dat het wel stevig en veilig is. Vind je een boomhut wel leuk, maar gaat het een beetje te ver om er zelf een te bouwen? Kijk dan eens bij Tuinhout Discount. Zij verkopen erg leuke boomhutten en speelhuisjes die je eenvoudig in elkaar zet.

Start met een leuke plantenbak of moestuintje
Vind je het wel leuk om bezig te zijn met hout, maar ben je nog geen ervaren klusser? Begin dan niet meteen met een grote tafel of een compleet tuinhuis. Start gewoon eens met een leuke plantenbak. Ook hiermee kun je veel kanten op. Maak een hele grote vierkante bak of juist meerdere kleine plantenbakjes. Wat dit seizoen natuurlijk helemaal in is, is het verbouwen van je eigen groentes. Met hout maak je een leuk moestuintje, verdeeld in vlakken, waardoor je lekker overzichtelijk je eigen groentes kunt verbouwen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide