1044
Tochtwering aanbrengen

Een keer per maand geeft bouwmarkt Karwei een inspirerende klustip op Wonenonline. Deze maand gaan we tochtwering aanbrengen.

Tochtwering is een van de meest rendabele vormen van isoleren. Het aanbrengen van tochtwering is bovendien niet al te moeilijk, dus als je het zelf doet is het ook nog eens een hele goedkope manier om energie te besparen. Controleer of je ramen en deuren tochten door je hand of een brandende kaars voor de sponningen te houden. Meet de binnenmaat van het kozijn op. Bereken de totale hoeveelheid tochtstrip of tochtband die je nodig hebt. Denk ook aan een tochtwerende brievenbusklep en tochtprofielen voor de voordeur. Gebruik je zelfklevend tochtband? Ontvet het oppervlak met een schone doek en een klein scheutje ontvetter. Maak het oppervlak goed droog. Omdat tocht niet alleen langs de deur komt, maar vooral er onderdoor, plaats je voor een optimale isolatie ook een tochtprofiel. Bij buitendeuren monteer je het profiel op de onderkant van de deur, maar bij binnendeuren kun je het profiel vaak ook onder de deur aanbrengen.

Meer weten? Bekijk dan het volledige stappenplan over tochtwering aanbrengen en vele andere handige klustips en stappenplannen op de website van Karwei

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw woonfavorieten bij onze partners