927
Radiator plaatsen

Een keer per maand geeft bouwmarkt KARWEI een handige klustip op Wonenonline. Deze keer gaan we een radiator plaatsen.

Wil je een designradiator in keuken of badkamer? Of heb je een radiator met een grotere capaciteit nodig? Plaats deze dan zelf. Het is eenvoudiger dan je denkt. Zeker bij een radiator met grotere capaciteit. Als je een zelfde model met een extra paneel kiest, hoef je zelfs de aansluitingen niet te wijzigen.

Trek voordat je begint altijd eerst de stekker van de cv uit het stopcontact. Anders loop je het risico dat de pomp kapot gaat. Draai vervolgens de radiator die je wil vervangen open. Doe dit ook voor de radiatoren op dezelfde en hogere verdiepingen. Via het aftappunt van je cv-installatie laat je zoveel water uit het systeem lopen, totdat de radiator leeg is. Tap niet meer water uit de installatie dan nodig is. Hoe meer vers water er in de cv-installatie komt, hoe groter de kans op roestvorming in het systeem.

Draai de leidingen en de ophangbeugels los en til de radiator eruit. Pas op dat er geen roestwater uit de radiator lekt. Dit geeft lelijke vlekken. Teken met een waterpas af waar de nieuwe beugels moeten komen, boor de gaten en zet de beugels vast. De radiator ophangen is nu eenvoudig. Draai de puntstukken en ventielen met teflontape in de radiator en maak de nieuwe leidingen op maat. Sluit de radiator vervolgens aan. Vergeet niet de stekker van de cv weer in het stopcontact te doen en de installatie bij te vullen. Werk als laatste de eventuele doorvoergaten netjes weg met rozetten en schilder nieuwe leidingen met hittebestendige radiatorlak. Je klus is klaar!

Meer weten? Bekijk dan het volledige stappenplan radiator plaatsen of vervangen en vele andere handige tips over hoe je het juiste vermogen van je radiator berekent en hoe je radiatorfolie aanbrengt op de website van KARWEI.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw woonfavorieten bij onze partners