1695
Radiator plaatsen
Gepubliceerd: 12-10-2012 Laatste update: 02-06-2017

Een keer per maand geeft bouwmarkt KARWEI een handige klustip op Wonenonline. Deze keer gaan we een radiator plaatsen.

Wil je een designradiator in keuken of badkamer? Of heb je een radiator met een grotere capaciteit nodig? Plaats deze dan zelf. Het is eenvoudiger dan je denkt. Zeker bij een radiator met grotere capaciteit. Als je een zelfde model met een extra paneel kiest, hoef je zelfs de aansluitingen niet te wijzigen.

Trek voordat je begint altijd eerst de stekker van de cv uit het stopcontact. Anders loop je het risico dat de pomp kapot gaat. Draai vervolgens de radiator die je wil vervangen open. Doe dit ook voor de radiatoren op dezelfde en hogere verdiepingen. Via het aftappunt van je cv-installatie laat je zoveel water uit het systeem lopen, totdat de radiator leeg is. Tap niet meer water uit de installatie dan nodig is. Hoe meer vers water er in de cv-installatie komt, hoe groter de kans op roestvorming in het systeem.

inspiratiebrochures1.png

Draai de leidingen en de ophangbeugels los en til de radiator eruit. Pas op dat er geen roestwater uit de radiator lekt. Dit geeft lelijke vlekken. Teken met een waterpas af waar de nieuwe beugels moeten komen, boor de gaten en zet de beugels vast. De radiator ophangen is nu eenvoudig. Draai de puntstukken en ventielen met teflontape in de radiator en maak de nieuwe leidingen op maat. Sluit de radiator vervolgens aan. Vergeet niet de stekker van de cv weer in het stopcontact te doen en de installatie bij te vullen. Werk als laatste de eventuele doorvoergaten netjes weg met rozetten en schilder nieuwe leidingen met hittebestendige radiatorlak. Je klus is klaar!

Meer weten? Bekijk dan het volledige stappenplan radiator plaatsen of vervangen en vele andere handige tips over hoe je het juiste vermogen van je radiator berekent en hoe je radiatorfolie aanbrengt op de website van KARWEI.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide