2096
Klussen op een steiger
Gepubliceerd: 20-11-2017 Laatste update: 01-12-2017

Is het tijd om je huis weer eens te voorzien van een likje verf dan is het belangrijk dat je overal goed bij kunt en veilig je schilderklus kunt uitvoeren. De kozijnen op de begane grond zijn natuurlijk gemakkelijk bereikbaar. Je kunt gaan staan op de grond of een kleine stevige trap. Voor de hoger gelegen verdiepingen is het wat lastiger om stevig te staan. Een steiger is hier geen overbodige luxe.

Veel ongelukken tijdens het schilderen gebeuren doordat klussers van hun trap of ladder vallen. Even je evenwicht verliezen of naast een treetje stappen is vaak zo gebeurd. Ook een onstabiele ondergrond maakt de kans op ongelukken groot. Met een steiger kan je deze ongelukken goed voorkomen.

Met een steiger creeer je een veilige werkplek voor de grotere hoogtes. Je kunt op het platform waar je op staat gemakkelijk je verfspullen kwijt en je kunt je veilig heen en weer verplaatsen zodat je gemakkelijk zijwaarts kunt werken. Je kunt de steiger nog veiliger maken door er een steigernet aan te bevestigen zodat zowel jij als je spullen niet naar beneden kunnen vallen.

inspiratiebrochures1.png

Het is belangrijk dat je de steiger wel goed opbouwd want een verkeerd opgebouwde steiger biedt geen veilige maar juist een gevaarlijke werkplek. Daarom is het belangrijk om de installatie instructies van de leverancier precies op te volgen. Ook als de steiger staat zul je je aan bepaalde veiligheidsvoorschriften moeten houden. Zo mag je een steiger nooit verplaatsen als er iemand op staat of als er nog spullen op staan.

Een steiger is qua kosten best een aardige aanschaf maar als je regelmatig op hoogte klust dan heb je de steiger snel weer terugverdiend ten opzichte van de kosten die je zou maken als je de steiger steeds weer moet huren.

Overweeg je de aanschaf van een steiger dan kan je deze heel gemakkelijk online bestellen. Neem maar eens een kijkje op de website van Steigervoorweinig.nl. Hier vind je verschillende soorten steigers en natuurlijk ook diverse steiger onderdelen om de voor jouw benodigde steiger samen te stellen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide