2591
Klussen in huis: zo wordt het een succes!
Gepubliceerd: 03-06-2019 Laatste update: 13-09-2023

De muren overschilderen, een laminaatvloer leggen of de badkamer zelf betegelen: er zijn talloze klussen in en rondom huis te bedenken. Maar hoe breng je die tot een goed einde? Door aan deze drie punten serieuze aandacht te geven: voorbereiding, gereedschap en veiligheid.

Voorbereiding
Het gezegde “een goede voorbereiding is het halve werk” is niet zomaar ontstaan. Niets zo vervelend als in je verfkleding, met de kwast al in de hand, tot de ontdekking komen dat je vergeten bent afplakband te kopen! Neem ook vooral de moeite om op voorhand te controleren of je een vergunning nodig hebt voor je uitbouw of dakkapel: dat scheelt veel gezeur. Lees je in of laat je in de bouwmarkt informeren over de spullen die je nodig hebt, en maak een stappenplan. Dan gaat het klussen straks vlot en sta je niet voor verrassingen.

Gereedschap
Goed gereedschap is ontzettend belangrijk. Dat ontdek je vanzelf als je eenmaal met een botte bijl hakt of 5 schroeven achter elkaar doldraait. Ook hier gaat een bekend spreekwoord op: “Goedkoop is duurkoop”. Niet alleen heb je meer werk met slecht gereedschap; ook kun je er niet op vertrouwen dat je klus goed en veilig is afgerond.

WIN-VLOERKLEED.png

Gelukkig hoef je niet altijd de hoofdprijs te betalen voor goed gereedschap. Zo heeft DEEN Supermarkten van 5 mei t/m 29 juni 2019 een spaarcampagne waarbij je kunt sparen voor flinke korting Bosch gereedschap. Daarmee krijg je de klus wel geklaard! Bij elke €5 aan boodschappen en bij diverse actieproducten ontvang je een spaarzegel. Met 15 zegels is je spaarkaart al vol en kun je met flinke korting Bosch gereedschap kopen. Wat denk je van 50% korting op een accuschroefboormachine of zelfs 60 procent korting op een 12-in-1 multi-tool? Je hebt keuze uit 11 producten!

570F675A-005C-43F1-A8AD-B1398EB4E00F.jpg

Het Bosch gereedschap waar je voor kunt sparen bij DEEN Supermarkten is van een heel prettig klein formaat waardoor het lekker in de hand ligt

B10A2059-4F1D-4002-9D5C-373907C26CDB.jpg

Een loszittend schroefje is binnen no time weer vastgedraaid 

2E7FABB2-92D0-4980-8E5D-3ADB4353CA52.jpg

Het Bosch gereedschap is ideaal voor vrouwen, het is klein, licht van gewicht en je hebt er maar weinig opbergruimte voor nodig.

Veiligheid
Tot slot: veiligheid vóór alles! Jaarlijks worden zo’n 130.000 ongevallen veroorzaakt door doe-het-zelvers. Hoe maak je klussen in huis veiliger?

  • Gebruik indien nodig een veiligheidsbril, werkschoenen met stalen neuzen, werkhandschoenen, een mondkapje of gehoorbeschermers.
  • Werk je in de hoogte? Zorg dat de trap stevig staat en hoog genoeg is: als je op je tenen staat ben je instabiel.
  • Schakel de stroom uit wanneer je met elektra werkt. Ook als het een simpel klusje lijkt.
  • Trek de stekker uit het stopcontact van je elektrische zaag of andere gevaarlijke apparaten wanneer je even pauze neemt of stopt.
  • Werk je met gevaarlijke apparaten? Doe lange haren in een stevige knot en draag kleding die nauw op het lichaam aansluit.
  • Zorg voor een goede EHBO-koffer in huis!
Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide