580
Klussen in en rondom het huis: de hoogte in

Wanneer je zelf nogal eens in of aan het huis klust ontkom je er niet aan: zo nu en dan moet je de hoogte in. Een dakgoot repareren, het plafond in een trappenhuis schilderen, de lampen vervangen of de kozijnen aan de voorgevel verven. Werk veilig en kies voor een sterke ladder of steiger! Wij vertellen je er meer over.

 

Veiligheid eerst
Bij klussen in en rondom het huis komen veel valpartijen voor; van een wankele ladder, of een krukje dat net niet hoog genoeg reikt. Valgevaar is een serieuze kwestie bij klussen. Dus ga niet gevaarlijk doen met krukjes en stoelen, maar zorg ervoor dat je op betrouwbare ladders en steigers werkt! Gelukkig moeten de ladders in Nederland voldoen aan hoge veiligheidseisen, en gebeuren er daarom minder ongelukken mee dan in andere delen van Europa.

Welk hulpmiddel kun je wanneer gebruiken?

  • Opstapkruk: maximaal 3 meter hoogte
  • Trap: maximaal bereik van 5 meter hoogte
  • Ladder: maximale stahoogte van 7,5 meter.

Ga niet op je tenen staan om tóch ergens bij te kunnen; dan ben je instabiel. Je reikwijdte mag maximaal 1 meter zijn.

Nóg hoger
Voor sommige klussen moet je nóg hoger komen, of heb je baat bij een bredere reikwijdte. Bijvoorbeeld wanneer je zelf de kozijnen aan de buitenzijde van het huis wil verven, of de dakgoten moet reinigen. Rolsteigers zijn ideaal voor buitenklussen. Ze bieden stabiliteit, zodat je niet alleen veilig staat maar ook je werkzaamheden met precisie kunt uitvoeren. Fijn aan rolsteigers is bovendien dat je ze gemakkelijk kunt verplaatsen én dat ze gemaakt zijn om te gebruiken op een ongelijke ondergrond: je zet ze eenvoudig stabiel en recht neer. Een andere optie is de vouwsteiger, die je voor veel doeleinden kunt gebruiken en snel op te zetten is.

Kamersteigers
Als je binnenshuis klussen op hoogte hebt, is een kamersteiger een handige optie. Deze zijn compacter dan rolsteigers en vouwsteigers; ideaal voor gebruik in huis of in smalle steegjes náást het huis. Ze passen door de deuropening, zijn opvouwbaar, en je kunt ze uitbreiden met een extra opzetstuk voor een grotere werkhoogte.

Een eigen steiger
Verf je zelf elk jaar de buitenkozijnen? Heeft je huis hoge plafonds waar je niet zomaar bijkomt? Als je regelmatig op hoogte werkt in en rondom het huis loont het de moeite om een steiger te kopen in plaats van te huren. Dan kun je aan de slag wanneer je wil en heb je geen extra kosten als de klus door de regen een paar dagen langer duurt.

 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw woonfavorieten bij onze partners