1989
Je muur strak en glad in een handomdraai

Het najaar is weer aangebroken, bij veel mensen begint het dan te kriebelen. Ze willen weer eens wat anders met het interieur. Misschien zit jij al jaren tegen die saaie muur aan te kijken, ben je het behang nu echt spuugzat of wil je gewoon een andere kleur. Er is geen snellere manier om je interieur een metamorfose te geven dan met het pimpen van je muur! Een (ander) kleurtje op de muur geeft gelijk een hele andere sfeer. Of misschien heb jij wel een supergaaf behang gezien en durf jij de uitdaging van een middagje behangen wel aan!

 

Wat je doel ook is, je muur voorzien van een andere kleur of een hip behang... eerst zal je ervoor moeten zorgen dat de muur strak en egaal is. Je wilt immers niet tegen allerlei bobbels, krassen of gaten aankijken. Vaak wordt gedacht dat het inhuren van een dure stukadoor de enige manier is om de muur strak en glad te krijgen. Maar dat is helemaal niet nodig! Met het muurstrakplan van Alabastine kan je in drie heel eenvoudige stappen tot een geweldig eindresultaat komen.

Muurstrakplan

Sta jij voor je muur en heb je geen idee hoe je deze klus aan moet pakken? Geen nood. Alabastine heeft een Muurstrakplan ontwikkeld die je stap voor stap helpt om je muur glad en strak te krijgen. Voordat je wilt beginnen check je eerst de website Muurstrak met Alabastine. Op deze website kan je precies aangeven wat jouw doel is. Wil je een strakke muur met een kleur in je slaap of woonkamer? Of wil je een natte ruimte van een strakke muur voorzien zoals het toilet of de badkamer. Misschien wil je wel een strakke muur met behang of toch liever een beton of zand effect. Je kunt het zo gek niet bedenken of Alabastine heeft voor jouw muur de oplossing paraat.

Wanneer je jouw doel hebt gekozen krijg je verschillende soorten muren te zien. Bijvoorbeeld een muur met fijne of grove structuur, een betegelde muur, een muur met steenstrips, granol, een muur met glasvezelbehang of een muur met krassen, deuken en beschadigingen. Klik vervolgens op een muur die overeenkomt met die van jou en je bent alweer bij de laatste stap beland.

In deze stap kan je aangeven wat de huidige status van jouw muur is. Zitten er veel vlekken op of grote gaten? Zitten er naden of deuken in de wand? Kies jouw muur en je komt terecht op een stappenplan wat precies is afgestemd voor jouw muur.  

Allereerst natuurlijk een boodschappenlijstje, wat heb je nodig om je muur te reinigen, indien nodig te repareren, voor te strijken en af te werken. Heb je de juiste producten in huis dan kan je online de video bekijken waarin precies uitgelegd wordt hoe je te werk moet gaan. Vind je het handiger om de instructies uit te printen dan download je een pdf bestand waarin stap voor stap wordt verteld hoe jij deze klus aanpakt.

Et voila! Binnen no time heb jij een superstrakke gladde muur. Pas dan komt het lastigste klusje…  kiezen voor de juiste kleur! Heb je al een keer in de bouwmarkt bij die ene wand gestaan waarin al die gekleurde kartonnetjes zitten? Een grote uitdaging om hier de perfecte kleur voor jouw muur uit te vissen. Gelukkig kan je tegenwoordig van die kleurtesters kopen en de kleur thuis uitproberen op de muur. Wil je weten wat de kleurentrends voor het komend seizoen zijn check hier de kleurentrends 2019

Wij wensen je succes met de klus en namens Alabastine veel plezier met je mooie strakke muur.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners