1676
Het nut van een goede rolsteiger
Gepubliceerd: 14-12-2017

We klussen en verbouwen wat af in Nederland. Na de crisisperiode zien we nu weer een flinke opleving in de bouw. Er worden weer meer nieuwe woningen gebouwd en we zijn ook weer bereid om meer geld uit te geven aan het opknappen of de verbouwing van onze woning. 

 

Wanneer we verbouw plannen hebben kunnen we dit natuurlijk aan een aannemer overlaten maar wanneer je een beetje handige doe-het-zelver bent kan je ook heel goed zelf de klussen in en om het huis klaren. Belangrijk is dat je weet wat je doet en dat je hiervoor ook de juiste materialen gebruikt.

inspiratiebrochures1.png

Allereerst is de kleding die we dragen tijdens het klussen een belangrijk onderdeel om comfortabel te kunnen werken. Vooral wanneer je buiten gaat werken, zoals nu in het najaar, moet de kleding lekker warm zijn maar uiteraard goed vocht doorlatend want ben je even bezig dan krijg je het al snel lekker warm. Ook zijn goede stevige werkschoenen geen overbodige luxe. Ze beschermen je voeten als je per abuis op iets scherps gaat staan of wanneer je iets zwaars uit je handen laat vallen. Een stuk steen van een paar kilogram op je tenen is echt geen pretje.

Wanneer je buiten de hoogte in moet om te klussen is een rolsteiger geen overbodige luxe. Je ziet ze vooral bij de bouw van woningen maar ook voor particulieren die aan de woning willen klussen is een rolsteiger een prachtige uitkomst. Je creeert met een rolsteiger een veilge werkplek op grote hoogte. Je staat er niet alleen stabiel op maar je kunt er ook heel fijn je gereeschappen op kwijt zodat je niet steeds naar beneden hoeft.

Wil je een rolsteiger gaan gebruiken zorg dan dat je alle instructies voor de montage zeer nauwkeurig opvolgt. Plaats de steiger altijd op een egale en verharde ondergrond zodat je zeker weet dat je stevig staat en de steiger niet wankel is en om kan vallen. Zorg dat je de wielklemmen goed vast zet zodat de rolsteiger niet weg kan rijden en ook belangrijk is dat je de rolsteiger niet overbelast. Let er goed op hoeveel kg de steiger maximaal kan dragen.

Rolsteiger kopen
Een rolsteiger is een kleine investering maar verdiend zich razendsnel terug. Wanneer je wat vaker rondom je huis wilt klussen op grotere hoogte is het steeds opnieuw huren van een steiger een dure aangelegenheid. Een eigen steiger kopen is dan een stuk voordeliger. Een rolsteiger kan je natuurlijk heel gemakkelijk online bestellen en thuis laten bezorgen. Neem hiervoor maar eens een kijkje op de website van Steigerkopen.nl Hier vind je een breed assortiment aan steigers en onderdelen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide