700
Help, ik heb ruimte tekort in mijn huis
Gepubliceerd: 04-12-2022

Wat de reden ook is, de situatie kan snel ontstaan dat er opeens een extra kamer in je huis nodig is. Of het nu gaat om een thuiswerkruimte, babykamer of een logé die voor langere tijd bij je komt wonen. Er kunnen diverse redenen ontstaan waardoor er halsoverkop een nieuwe ruimte nodig is. 

Verhuizen lijkt dan het meest logische, maar in een oververhitte huizenmarkt is dit niet altijd een slimme keuze. Daarnaast is een verhuizing ook niet binnen een paar dagen gefixt. Hoe jij snel en effectief een extra ruimte creëert? Wij zetten drie slimme manieren op een rij.

Eerlijk zullen wij alles (ver)delen met gipsplaatschroeven

Een manier om snel een extra ruimte te creëren is om een grotere kamer op te delen in twee ruimtes. Dit is de minst ingrijpende verbouwing van alle opties. Natuurlijk wil je wel dat allebei de ruimtes apart van elkaar te gebruiken zijn, inclusief de nodige privacy. De oplossing hiervoor is de ruimtes scheiden door middel van gipsplaten. 

Dit is een stevige, snelle en verantwoorde manier om een afscheiding tussen twee ruimten te creëren. Het enige wat je nodig hebt zijn gipsplaten en bijpassende gipsplaatschroeven. Die laatste schroeven zijn van groot belang, anders zal je afscheiding snel uit elkaar vallen. Klik hier om je schroeven te bestellen en je zit gegarandeerd goed.

De aanbouw

Een aanbouw is vandaag de dag snel gefixt wanneer je dit zogenaamd prefab laat bouwen. Dit houdt in dat de aanbouw in zijn geheel al extern wordt gemaakt, waardoor jij niet maandenlang in een verbouwing zit. De aanbouw kan vaak dan in één of twee dagen worden bevestigd, waarna alleen nog maar de afbouw plaats hoeft te vinden. Dat is vaak snel gebeurd en is tevens iets wat je deels zelf kunt. Ook een dakkapel is op deze wijze te installeren, zo heb je snel extra ruimte gecreëerd.

De tuin in

Heb je geen ruimte in- of om je huis om een extra ruimte te creëren? Dan is het wellicht een optie om een extern tuinhuis neer te zetten of je huidige uit te breiden. Met wat aankleding en extra isolatie heb je zo een ontzettend gave thuiswerkplek gemaakt. Voor een babykamer is deze opties wellicht iets minder handig, maar voor een puber die extra privacy wil misschien weer wel!

Kortom, een extra ruimte is zo gemaakt en dus geen enkele reden tot paniek wanneer er iemand extra in je huis komt wonen. Grote verbouwingen of verhuizingen zijn niet altijd nodig. Een paar gipsplaten en bijbehorende gipsplaatschroeven bieden wellicht al uitkomst!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide