1401
Verstopt riool

Niets is zo vervelend als een verstopt riool. Het stinkt, is vies en zorgt voor grote ongemakken in huis. Regelmatig onderhoud aan het riool maakt de kans op een verstopping kleiner. Maar helaas is het niet altijd te voorkomen. Heb je last van een verstopt riool? Lees dan hier hoe je dit het beste kunt ontstoppen en hoe je het voor de volgende keer kunt voorkomen.

 

3 tips om je riool te ontstoppen
Je kunt nog zo goed opletten, maar een verstopt riool is niet altijd te voorkomen. Als je er op tijd bij bent dan is het eenvoudig zelf op te lossen. Probeer gewoon een van deze drie tips:

 • Maak de sifon/zwanenhals goed schoon (gebruik wel handschoenen, want een fijn klusje is het niet);
 • Gebruik een plopper of een rubberen ontstopper;
 • Spoel de gootsteen door met keuken soda en kokend water. Dit wordt al jaren gezien als een van de beste oplossingen op je gootsteen te ontstoppen. 

Ontstopping bedrijf inschakelen
Ben je er niet op tijd bij dan is de kans groot dat de verstopping erg hardnekkig is. Lukt het niet om je gootsteen op een van bovenstaande manieren te ontstoppen dan is er zwaarder geschud nodig. Gebruik hiervoor nóóit een chemisch ontstoppingsmiddel. Dit middel lost niet alleen de resten op die die ontstopping veroorzaken, maar tast ook de leidingen aan. Hierdoor worden de leidingen ruw en ontstaat er juist een nog betere hechting van de resten. Beter is het om op zo een moment een riool reinigings service in te schakelen. Zij hebben de juiste kennis en ervaring en weten op een verantwoorde manier jouw leidingen te reinigen.

Een verstopt riool voorkomen
Voorkomen is beter dan genezen. De eerste stap om te voorkomen dat het riool verstopt raakt is door niet zomaar alles door de goot of het toilet te spoelen. Lees hieronder nog meer tips om een verstopt riool te voorkomen:

 • Spoel niet alles zomaar door het riool. Dit mag absoluut niet:
 • Vet en olie
 • Vezelachtig textiel, zoals vochtige doekjes en tampons
 • Kattenbakgrind
 • Oude medicijnen
 • Chemicaliën en ontstoppingsmiddel
 • Pleeg regelmatig onderhoud door regelmatig de leidingen met warm water en soda te spoelen en periodiek de sifon schoon te maken.
 • Gebruik géén chemisch ontstoppingsmiddel

Ga dus verantwoord om met wat je allemaal door de goot of het toilet spoelt. Dit is beter voor het riool, maar ook beter voor jou.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners