1477
Doe het zelf: 4x tips voor projecten in huis

Wat geeft er nou meer voldoening dan het realiseren van je eigen project? Van het maken van een zelfontworpen meubel,tot het creëren van een extra muur in je woning: doe-het-zelven is hartstikke bevredigend. Als je geen professionele klusser bent, is het altijd fijn om een handje geholpen te worden. Wij geven je daarom in dit artikel handige tips voor eigen bouwprojecten in huis. Klus ze!1. Doe veel onderzoek
Een leuk project in je hoofd? Ga dan van tevoren op zoek naar meer informatie over jouw gewenste doe-het-zelf klus. Op internet is er onwijs veel te vinden, van tutorial video’s tot een stappenplan met foto’s. Doe er je voordeel mee en kijk hoe andere mensen – zowel amateurs als professionals – je klus hebben aangepakt. Dat zorgt vast ook weer voor nieuwe inspiratie.

2. Doe een materiaal-check

Niets is vervelender dan halsoverkop naar de bouwmarkt te moeten gaan, om erachter te komen datnet die ene plaat jij nodig hebt niet op voorraad is. Doe daarom vooraf goed onderzoek naar het materiaal dat je wilt gebruiken. Welk materiaal leent zich het beste voor je klus en welk materiaal heeft een passende prijs? Als jij aan de slag wilt met een project als het bouwen van hippe kledingkast, kun je bijvoorbeeld goed OSB platen gebruiken. Deze platen zijn verkrijgbaar in verschillende prijscategorieën, in verschillende maten en diktes en zijn binnenshuis multifunctioneel inzetbaar voor verscheidene doe-het-zelf klussen. Zelfs osb platen online kopen kan: geen gedoe meer met platen die niet in je auto passen, dus. Ook kun je op internet goed vergelijken. Handig!

3. Neem ruim de tijd voor je klus
Naast op tijd je materialen als hout kopen, is ook het tijdschema voor je klus cruciaal. Helemaal als je iets voor het eerst doet, kan een doe-het-zelf project best wat tijd kosten. Probeer dus van tevoren in te schatten hoelang jij over de klus denkt te doen: vergeet ook het schoonmaken van de ruimte niet mee te tellen en doe er vooral wat extra tijd bij op. Zo begin je pas aan je project als je zeker weet dat je de tijd hebt. Nogal vervelend als je de hele week tussen bouwafval zit, omdat je toch niet voldoende tijd had en pas komende week weer ruimte hebt om verder te gaan…

4. Blijf optimistisch!
Vergeet vooral niet waarom je het project zelf aan bent gegaan – als je midden in je eigen bouwproject het even niet meer ziet zitten, is het fijn om aan het wáárom te denken. Nog beter: maak het visueel door middel van een moodboard. Zo heb je het eindresultaat altijd in zicht!

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw woonfavorieten bij onze partners