1645
De voordelen van een telescoopladder

Als je op zoek bent naar een goede ladder, kom je ook de telescoopladder tegen. Dit type ladder is heel anders dan de andere ladders. Maar wat is nu eigenlijk een telescoopladder? En waarom is dit type ladder zo populair? Hier vind je alle voordelen van een telescoopladder.

 

  1. Een klein pakketje

De meeste ladders zijn lang. Ze hebben daarom veel ruimte nodig om opgeborgen te worden. Dat kan natuurlijk best als je een grote garage of berging hebt. Maar wat doe je als je weinig ruimte hebt? Dan kies je dus een telescoopladder. Je kunt elke sport apart inschuiven en uitschuiven. Afhankelijk van de ladder is de werkhoogte 3-5 meter, maar je kunt de ladder inschuiven tot een pakketje van minder dan een meter hoog. Zo kun je hem dus gemakkelijk opbergen.

  1. De perfecte werkhoogte

Nog een voordeel van het inschuiven: in tegenstelling tot de meeste ladders kun je de telescoopladder per trede uitschuiven. Je kunt hem dus ook heel goed gebruiken voor klussen binnenshuis, waarbij je een minder lange ladder gebruikt. Ideaal, want zo zit je dus nooit met een ladder die eigenlijk net niet past op de plek waar je hem wilt gebruiken. Ga je een ladder kopen, dan weet je meestal nog niet precies voor welke klussen je de ladder gaat gebruiken. Omdat je de telescoopladder echt overal voor kunt gebruiken, is dat dus een handige keuze.

  1. Stabiele werkplek

Een telescoopladder is aan de onderkant het breedst en wordt in de hoogte steeds iets smaller. Dat komt doordat de delen in elkaar moeten passen bij het inschuiven. Het heeft nog een ander voordeel: een ladder die aan de onderkant breder is, is ook stabieler. Een telescoopladder staat bekend als een heel stabiele werkplek op hoogte. Werk je vanaf grind, grond of een andere instabiele ondergrond? Dan zijn er ook telescoopladders met en extra stabilisatie stang aan de onderkant.

  1. Je kunt hem meenemen

Een gewone ladder past helemaal niet handig in de auto. Je hebt dan meestal een kar of bestelbus nodig om de ladder ergens heen mee te nemen. Bij een telescoopladder is dat anders. Deze past vrijwel altijd op de achterbank of in de kofferbak. Super handig als je de ladder wilt meenemen. Bijvoorbeeld als je iemand helpt om de dakgoot leeg te halen of de dakkapel schoon te maken.

  1. Het gewicht valt meestal mee

Het gewicht van de ladder zegt niet altijd iets over de kwaliteit. Als een ladder van aluminium is gemaakt, kan hij heel sterk en toch heel licht zijn. De gemiddelde telescoopladder weegt zo’n 10-15 kg. Natuurlijk geldt wel: hoe groter de ladder, hoe zwaarder hij is. Professionals, die de ladder gebruiken tijdens professionele klussen, gebruiken meestal wat zwaardere ladders dan hobbyisten. De meeste telescoopladders dragen een gewicht tot 150 kg.

Een telescoopladder is heel handig. Je hebt er weinig gedoe van, je kunt hem makkelijk meenemen en ook het opbergen kan eigenlijk altijd wel. Omdat je de trap per trede kunt uitschuiven, kun je altijd op de perfecte hoogte werken. Ideaal voor kleine én grote klussen in en rondom het huis.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw woonfavorieten bij onze partners